Teröre karşı tepki mesajları

Teröre karşı tepki mesajları

Türkiye'nin başına bela olmak adına, bütün kirli odaklarla işbirliği içinde olan taşeron terör örgütü, son çırpınışlarından birini daha yaparak, yüreklerimizi yaktı. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki güvenlik birimlerine ve sınırdaki askeri birlikler

Teröre karşı tepki mesajları


Hakkari’nin Çukurca İlçesi merkezindeki güvenlik birimleri  ile sınırdaki askeri birliğe PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen eş zamanlı saldırı karşısında duyarsız kalmayan Ordu Üniversitesi Senatosu acil toplanma kararı aldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ başkanlığında 19 Ekim 2011 Çarşamba günü  gerçekleştirilen toplantıda,  Senato Üyelerimiz, terörist eylemlere karşı tavrını net bir şekilde ifade ederek, şu görüşlere yer verdiler. “Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne ve kazanımlarına yönelik olarak terör örgütü ve yandaşları tarafından alçakça sürdürülmeye çalışılan terör olaylarını  nefretle kınıyoruz. Şehit olan 24 askerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, yaralanan askerlerimize acil şifa, vatandaşlarımıza ve şehit yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Terör örgütünün hiçbir zaman ve koşul altında Türkiye Cumhuriyeti üzerinde gerçekleştirmek istedikleri emellerine ulaşamayacaklarını vurguluyor,  Yüce Türk Milleti’nin yüreğinde derin bir acı açan saldırıyı lanetliyoruz. Kamuoyuna Saygı ile duyuyoruz.”


Bahattin Cörüt CHP Ordu İl Başkanı

DEĞERLİ  BASIN MENSUPLARI DEĞERLİ  BASIN MENSUPLARI

Ülkemiz yakın tarihinin en acı günlerini yaşıyor.

Bu acımasız terör örgütü  Türkiye Cumhuriyeti Devletine Milli Birlik ve bütünlüğüne yapılmış en büyük saldırıdır. İki günde 24’ü Mehmetcik, 5’i Polis toplam 29 şehit verdik. Biri çocuk üçü sivil olmak üzere 33 ailenin evine ateş düştü. Bizimde yüreğimiz yandı.

CHP İl Başkanı olarak açıkça söylüyorum. TÜRKİYE’yi bu hale getiren AKP Hükümeti ve Hükümetin Başbakanı Sayın Erdoğan’dır. Ama Başbakan hala sorumluluğun farkında değildir. Ülkemizi 2002’de sıfır Terörle aldı. 9 Yılda Ülkemizi kan gölüne çeviren Başbakan Erdoğan ne yazıkki, sorumluluğu başka yerlerde arıyor ve sanki kendisi çözüm üreten makamda değilde başka bir makamda oturuyor gibi törörden şikayet ediyor. CHP İl Başkanı olarak hükümete ve hükümetin başında bulunan Başbakan Sayın Erdoğana sorumluğunu hatırlatıyoruz.

Sayın Basın Mensupları; 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz her zaman, her dönem töröre karşı çıktık törörün bir insanlık sucu olduğunu ve terörle bir sonuca varılamayacağını defalarca söyledik.

Her platformda çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Çözüm önerilerimizi herkes duydu ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan duymadı. Zaten o kulaklarını kapatınca AKP’ de kulağı duyan kimse kalmıyor. Genel Başkanımız bütün söylevlerinde Ulusal bütünlük içinde getirilecek her çözüme CHP olarak destek vereceğiz diyor.

Artık anlaşılmıştır ki bu hükümet acizdir, terör sorunu çözemez. O nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisi duruma el koymalıdır.

 İktidar ve Başbakanın parlementoda hesap vermesi lazım

Bu kadar acı bu kadar gözyaşı  çok ağır bir yüktür taşınamaz. Bu güne kadar terörde yaşamını  yitiren bütün şehitlerimize Allah tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerken CHP İl Örgütü Başkanı Olarak Bütün yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Herkez çok iyi bilmeli ki Şehitlerimiz bizim onurumuzdur. Biz CHP olarak her zaman ayrıştırmadan değil birleştirmeden yanayız. Türkiye Cumhuriyeti Kuruluşundan bugüne kadar ne zaman zora düşse, sıkıntıya girse, üzerinde kara bulutlar dolaşsa, o zaman CHP ben buradayım dedi çözüm yolarını gösterdi ve sorunu aştı.

Bugün de CHP Var.

Hem çözüme varız, çözüm kimden gelirse onu desteklemeye hazırız.

Çünkü biz, Anaların göz yaşının dinmesini, Evlere ateş düşmemesini, Yüreklerin dağlanmamasını istiyoruz. Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki.

AKP ‘ ninde Erdoğan ‘ında çözemediği terör sorununu çözecek parti CHP’ dir.

Ve yine biliyor ve inayoruz ki Türkiye bu terör belasından mutlaka kurtulacaktır. 
 

Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. 



TOSFED  ORDU İL TEMSİLCİLİĞİNDEN TERÖRE  KINAMA

19 19 Ekim  2011 Tarihinde Güvenlik güçlerimize yapılan saldırıyı Lanetle kınıyor , Tüm Şehit Ailelerine Allah tan sabır diliyoruz .şehit askerlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk Ulusuna başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Kanla beslenen teröristlerin ve vatani görevini yapmaktan başka hiçbir hedefi olmayan gencecik vatan evlatlarını katlinin müsebbiplerinin hukuk önünde hesap vereceği günlerin bir an önce gelmesini bekliyoruz. İrade koyması gerekenlerin derhal harekete geçmesini istiyor, demokrasi, insan hakları ve hukuk adına üzerine vazife düşen herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bir kez daha yüreğimizin yandığı, üzüntü ve kederin sınırsız olduğu acılar içerisindeyiz. Acımasız ve gayesiz bir terör hareketinin başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağı herkes tarafından bilinmelidir. 

Aziz Türk milletinin ve kahraman ordumuzun tarihimiz boyunca yaptığı bütün mücadelelerde, birlik ve beraberlik içerisinde, düşmanlarını bertaraf etmiştir. Dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, şehit düşen evlatlarının ardında bıraktıkları emanete sahip çıkacak ve bu terörist saldırılara en kısa sürede gerekli cevabı verecektir. Bu dönemde  serinkanlı olarak birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız Eli uzun ve kanlı güçler, Türkiye‘ye ve bölge halkına kötülük etmekten artık vazgeçmelidir.Bu bağlamda yetkilileri terör örgütü ve yandaşlarının palazlanmasına, cesaretlenmesine yol açacak davranışlardan kaçınmaları konusunda uyarmak istiyoruz.



Şadi GENÇ İşçi Partisi İl Başkanı  

AKP TÜRKİYEMİZİ  SAVUNMASIZ BIRAKTI

      200 kişilik PKK lı grup, Hakkari Çukurca’da birkaç noktadan ağır silahlarla saldırdı: 24 Şehit, çoğu asker ve polis 18 yaralı var.

     Bölücü  terör saldırıları ‘bölünme anayasası’ girişimiyle eş  güdümlüdür. Bölücü terör saldırıları ABD nin BOP’nde Vatanımızın bölünmesi ve milli devletimizin imhası uygulamasıdır. Terör saldırıları ile milletimiz yılgınlığa sürüklenip, sindirilmek ve teslim alınmak istenmektedir. Diğer yandan ‘Yeni Anayasa’ adı altında bölünme ve yıkımı hukuku yapılmak istenmektedir. Plan ABD menşelidir planda iş bölümü PKK ya ‘vur’ , AKP ye ‘bölünme anayasasını kur’ şeklindedir. Son saldırılar, sözde ‘uzlaşma komisyonu’ toplantısının Hakkari ayağıdır.

     Tayip Erdoğan, Abdullah Güllerin görevleri,milli devletin imhası, vatanın bölünmesi, milletin dağıtılmasıdır. AKP iktidarı altında terör engellenemez. Türkiye’nin bütünlüğü kurtarılamaz. Hükümet PKK ile anlaşmıştır. Bu anlaşma ABD denetiminde yapılmıştır. AKP ve PKK kahraman şehitlerimizin ölümünden sorumludurlar. Biri Türk ordusunu arkadan, iktidar mevzilerinden vuruyor. Teröre karşı çıkan ve ülkeyi savunan subayları Silivri ve Hasdal’a tıkıyor. Diğeri mayın döşeyerek kurşun atarak vuruyor.

     AKP iktidar olurken terör sıfıra inmişti. Bugünkü durum karşısında Erdoğan ve Gül istifa etmelidir. 

     Yapılması  gereken, yeni anayasa girişimine derhal son verip, uzlaşma komisyonunu dağıtmaktır! AKP, ihanet sürecine son vermeli ve bölünme anayasası  girişiminden vazgeçmelidir. CHP ve MHP de ihanete ortak olmamak için uzlaşma komisyonundan derhal çekilmelidir.

     Özel Görevli Mahkemeler kaldırılmalıdır. Silivri ve Hasdalın kapıları açılarak, yurt severler serbest bırakılmalıdır.

     Çözüm, Türkiyemizi Milli Hükümete yani halkın hükümetine kavuşturmaktır. Milli Hükümet, vatanımızın bütünlüğü, Türküyle, Kürdüyle büyük milletimizin birliğini yeniden sağlayacaktır.

     Milletimize baş sağlığı diliyoruz.



KamuSen; Bilal İnanli



HAREKATI TERÖR BİTENE KADAR SÜRMELİDİR

 
Türkiye'nin başına bela olmak adına, bütün kirli odaklarla işbirliği içinde olan taşeron terör  örgütü, son çırpınışlarından birini daha yaparak, yüreklerimizi yaktı. 
 
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki güvenlik birimlerine ve sınırdaki askeri birliklere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 26 askerimiz şehit olurken, 22 askerimiz de yaralandı. Dün de, Bitlis'in Güroymak ilçesi yakınlarında, polise ait zırhlı araca yönelik gerçekleştirilen uzaktan kumandalı bombalı saldırıda, 5 polisimiz şehit olurken, biri bebek, biri çocuk 4 sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmişti.
 
Ülkemizin son günlerde terörle mücadelede attığı kararlı adımlarla tükenme noktasına gelen terör örgütü,  bu tip eylemlerle kirli yüzünü ifşa etmeye devam etmektedir. Ancak, milletimiz birlik-beraberlik içinde ve hiç olmadığı kadar büyük bir kararlılıkla terör belasının kökünü kazıyacak ve bu beladan kurtulacaktır. İçerden ve dışarıdan buna engel olmaya çalışacakların da buna gücü yetmeyecektir. “Bölge halkının haklarını savunduğunu” iddia eden eli kanlı terör örgütünün sivil, asker, kadın, çocuk, bebek ayrımı yapmadan katletmesi de, böyle olmadığının en açık örneğidir.
 
Türkiye, güçlü  demokrasisi, büyüyen ekonomisiyle bölgesinde lider, dünyada sözü dinlenen bir ülke olmaya devam edecektir. Bu güçten rahatsız olanların, taşeron terör örgütü aracılığıyla birlik ve beraberliğimize, huzur ve refahımıza yönelik gerçekleştirdiği eylemler amacına ulaşamayacaktır. Demokratikleşme çalışmaları, her zamankinden daha kararlı bir şekilde devam edecek, özgürlükçü, demokratik yeni anayasa için çıkılan yoldan dönülmeyecektir.
 
Terör  örgütünün bu tür eylemleri, hatırlanacağı üzere, demokratikleşme yönünde kararlı adımların atıldığı zamanlarda arttırılarak bu yöndeki çalışmaların sabote edilmesi amaçlanmaktadır. Bu oyuna gelmemeli, demokratikleşmeden geri adım atılmamalıdır. Terör örgütünün vatandaşımızı tahrik etmeye yönelik bu tür eylemlerinde, örgütün ekmeğine yağ sürmemeli, birlik ve beraberliğimizden taviz vermemeliyiz.
 
Terörle mücadele milletçe, devletin bütün kurumlarının işbirliği ve kararlılığı  ile bir tek terörist kalmayana kadar sürdürülmelidir. Başlatılan kara ve hava harekatı terör bitene kadar sürmelidir. Bu şekildeki bir mücadeleyle bataklık kurutulmalı, şehir yapılanması deşifre edilen, halk desteğini kaybeden terör örgütünün yeniden zemin bulmasına fırsat verilmemelidir. Bunun için yapılması gereken ise, demokratikleşme yönünde atılacak güçlü adımlardır. Halkının tamamını kucaklayan, ötekileştirmeyen yeni bir anayasa, her türlü sorunun çözümünde referans olmalıdır.
 

Bu duygu ve düşüncelerle Sağlık-Sen ailesi olarak, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz


Hikmet POYRAZ

   EMEP  İl Başkanı

SİLAHLAR SUSMALI, BARIŞTA ISRAR ETMELİYİZ

Bitlis ve Hakkari’de meydana gelen çatışmalarda çok sayıda yurttaşımızın yaşamını  yitirmiş olması, bir kez daha ülkemizi derin acı ve üzüntüye boğmuştur.

Yaşamını  yitirenlerin ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyor ve savaşın acılarının son bulmasını yürekten diliyoruz.

KAN DURMALIDIR

Ölenler bu ülkenin insanları; çocukları, yoksul halk evlatlarıdır. Ölümlerin nedeni de çok açık ki, Kürt sorunudur. Çözümsüzlükte ve savaş politikalarında ısrardır. Savaşın, çatışmanın, ölmenin öldürmenin kısır döngüsü içinde çözümsüzlüğün ve acılarının devam edeceği aşikardır.

Bütün  üzüntülerimize rağmen itidalli olmak; barışı kazanmanın yollarını aramak zorundayız. Bu konuda en çok sorumlulukla hareket etmesi gereken de devlet yönetimi ve hükümettir.

İntikam, kin ve öfke histerisi ile hareket etmek, acıları bir siyasi rant ve istismar konusu yapmak halkımızın umut ve beklentilerinin karşılığı olmayacaktır.

YENİ  ANAYASA ÇALIŞMASI HIZLANMALIDIR

Meclis, bir an evvel silahları susturacak bir barışta, siyasi ve demokratik çözümde karar oluşturmalıdır. Başlatılan Anayasa çalışmaları, Kürt sorunun savaşsız-silahsız çözümünün önünü açmalıdır.

İzlenmesi gereken yol, yeniden askeri harekatlar ve yeni kayıplar değil; halkımızın birliği ve kardeşliği için demokrasi ve barışa dayalı çözüm üretmekten geçmektedir.


Saldırılara boyun eğemeyeceğiz

Büro Memur Sen ve Ordu Memur Kent Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sait Aydoğan, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü hainler tarafından, Türk Askerine yönelik hain saldırı sonucu şehit olan 24 askerimizin ebediyete uğurlandığını, Türkiye’nin hiçbir zaman bu tür saldırılara boyun eğmeyeceğini söyledi.

Türkiye’nin çok güçlü ve büyük bir devlet olduğunu, herkesin sağduyulu olması gerektiğini belirten Aydoğan; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne kadar güçlü ve büyük bir devlet olduğunu herkes çok iyi bilmektedir. Bu yapılan hain saldırıların hesabı elbette sorulacaktır” diyerek şöyle devam etti: “Aziz şehitlerimizin, mekanları cennet olsun. Milletimizin her bir ferdine, şehitlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Yaralı olan askerlerimize acil şifalar diliyorum.  Türk milleti olarak hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı herkes bilmelidir.  Bu hain saldırıları gerçekleştiren PKK terör örgütü nerede olursa olsun güvenlik güçlerimiz bu oyunu bozacaktır. Bizler Türk Milleti olarak bu acı hadise karşısında kin ve öfkemize hakim olmalıyız.  Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit yakınlarının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, aziz milletimizin, başı sağolsun, başımız sağolsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.