Ordu'da Ambulanslar ve Sorumuz

Ordu'da Ambulanslar ve Sorumuz

Orduda Eskiden Askere gidenler ve Sunnet düğünüi gibi konvoyları yanı sıra bazı Düğün sahipleride Sokak ve caddelerden geçerken Korna çalarak Biraz sonra bizlere ne yapacaklarını haber verirlerdi. Bilirdikki Asker Konvoyundaki askere, Sünnet konvoyundak

Ordu'da Ambulanslar ve Sorumuz 

Nevzat AKATA
( Not: Birilerinın, anlayıp dinlemeden , düşünüp taşınmadan konunun ses nedeni ile başkalarının da yaşam/duygu alanına taciz olduğunu  anlayamadan konuyu çarpıtacaklarını bile bile yazdığımız bir yazı )
 
Orduda eskiden Askere gidenler ve Sünnet düğünü tertiplenmesi öncesi yada sonrası gerçekleşen araç  konvoyları  yanı sıra bazı  "düğün sahipleri" de sokak ve caddelerden geçerken Korna çalarak biraz sonra bizlere ne yapacaklarını haber verirlerdi. 
 
Bilirdik ki Asker Konvoyundaki Askere, Sünnet konvoyundaki Pipisini kestirmeye  Evlenenlerde biraz sonra  ortaklaşa kullanacakları evlerine gidecekler...
 
Artık bu tür korna ve gürültülü aletlerle yapacakları işleri haber verenler azaldı da rahatca evlerimizde işyerlerimizde "Kafamızı dinlemeye başladık"  derken  yeni bi adet çıktı.
 
Korna yerine SİREN ler...
 
 Uzun  zamandır kentteki Siren sesleri gece gündüz demeden Canhıraş biçimde Çığlık Çığlığa devam ediyor. 
 
11 Eylul 2011 geceyarısı Ordu otogarı  önundeki ana asfaltta saat 22.30 civarında ışıklarını ışıldaklarını  yakarak, ihtiyaç olan hızla gelen ambulansın  Tiz sesi ile Siren çalması, uyuyan yaşlı, hasta ve de çocukları "hasta etmesi" çok mu gerekli acaba !???.
 
Hani dememiz o ki şifa için hastaneye hasta götüren Ambulans şöförleri bazen gerekli gereksiz çalındığı yada kurallara uyulmadığı izlenimi veren bu uygulamaları ile bazılarını da tedirgin/rahatsız ettiklerini farketmiyorlar mı ?
 
 Sağlık Müdürümüze sormadan geçemeyeceğiz; acaba ambulanslarda Ses  Desibel  ölçü ve ayarı varmıdır ? Varsa değerleri nedir ?
Şayet bu konuda bir çalışmaları varsa bilgimiz olursa mutlu olacağız...
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum