Bakan Şahin'den Döner Servisi

Bakan Şahin'den Döner Servisi

Amasya ve Tokat illerini ziyaret ettikten sonra karayoluyla Ordu’ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN’i, Ünye ilçesinde, Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, Milletvekili Mustafa HAMARAT, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail GÜZEY, Ordu Belediye Başkanı Seyi

 

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, bazı etkinliklere katılmak üzere 29 Temmuz 2011 Cuma günü Ordu’ya geldi.

 

 

Amasya ve Tokat illerini ziyaret ettikten sonra karayoluyla Ordu’ya gelen İçişleri Bakanı  İdris Naim ŞAHİN’i, Ünye ilçesinde, Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, Milletvekili Mustafa HAMARAT, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail GÜZEY, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, Ünye Kaymakamı Dr.Osman GÜNAYDIN, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ARPACIOĞLU, İl Emniyet Müdür Vekili Ali İhsan ŞENTÜRK, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar karşıladı.

 

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, 29 Temmuz 2011 Cuma günü ilimizde sırasıyla şu etkinliklere katıldı.

 

Bakan Şahin'den Döner Servisi

 

Ünye Yeşilkent’te ‘Komşu Günü’ ve Camii Açılışı

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, Ordu’daki programına, doğum yeri olan Ünye ilçesine bağlı Yeşilkent Beldesi Güney Mahallesi'nde, ‘Komşu Günü’ etkinliği ve 'Merkez Camii'nin açılış törenine katılarak başladı. Burada, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Bakan ŞAHİN, doğup büyüdüğü Yeşilkent Beldesi'ndeki caminin yapımı için pek çok gönüllünün destek verdiğini belirterek, "Bu tip eserler vatanımız, milletimiz için bir semboldür. Dolayısıyla bu tür eserlerin yapılmasında, çoğalmasında vatan sevgisi, millet sevgisi bakımından gereklilik vardır. Bu toprağa olan saygıdan ve ecdada olan sadakatten dolayı bunları yapıyoruz. Ordu'nun her yerinde, ülkemizin her yerinde bu tür eserler yapılıyor. Bunlar bizi gururlandırıyor, sevindiriyor" diye konuştu.

 

Caminin yapımında katkıda bulunanlara birer plaket verilmesi ve yapılan duanın ardından İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, Ordu Milletvekili Mustafa HAMARAT ve protokol mensupları tarafından kurdele kesilerek, Merkezi Camii ve sosyal tesislerin açılışı yapıldı. Bakan ŞAHİN ve beraberindekiler, daha sonra açılışı yapılan Merkez Camii’nde ilk cuma namazını kıldılar. Kılınan cuma namazının ardından geleneksel hale getirilen "Komşu Günü" etkinliğine katılan Bakan ŞAHİN, burada misafirlere kendi kestiği dönerden ikram etti.

Akkuş’ta Toplu Sünnet Şöleni

 

 

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, Yeşilkent Beldesi Güney Mahallesindeki açılış töreni ve ‘Komşu Günü’ etkinliğinin ardından,  Akkuş İlçesi Yeni Mahalle Muhtarlığınca düzenlenen ‘Toplu Sünnet Şöleni’ne katılmak üzere Akkuş ilçesine hareket etti.

 

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, Akkuş ilçesine gelişinde ilçe Kaymakamı Fatih GÜL, Toplu Sünnet Şenliğini düzenleyen Yeni Mahalle Muhtarı Hacer AY, ilçe protokolü ve kabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Toplu Sünnet Şöleni’ne katılan halkı selamlayan Bakan ŞAHİN, Akkuş Yeni Mahalle Muhtarı Hacer AY tarafından sünnet ettirilen çocuklara altın takarak, çeşitli hediyeler verdi.

 

40 çocuğun sünnet ettirildiği şölende vatandaşlara da seslenen Bakan ŞAHİN, "Akkuş'un güzel insanları. Biz sizin bu güzelliğinizi seviyoruz. Bu güzelliğinizi arttırmak için elimizden ne geliyorsa, kişisel olarak, kurumsal olarak, hükümet olarak, devlet olarak, milletvekili olarak, vali olarak sizin yanınızdayız, sizin emrinizdeyiz, sizinle birlikteyiz. Yeter ki siz mutlu olun, yeter ki huzurlu olun, yeter ki siz birbirinizi sevin, yeter ki siz Akkuş'a sahip olun, yeter ki siz ülkenize sahip olun. Sizi çok seviyor ve sayıyoruz" diye konuştu.

Çocukların ülkenin geleceği olduğunu ifade eden Bakan ŞAHİN, şöyle devam etti: " Buradaki çocuklarımızın şahsında bütün çocuklarımızı seviyoruz. Onlara güveniyoruz. Geleceğimizi, hepimiz bu çocuklarımızı yarınımız adına ülkemizin, memleketimizin, milletimizin yarını adına, Büyük Atatürk'ün, 'Yarın, gençlerimize emanettir' sözünün gereğince alkışlıyoruz"

 

 

Bakan ŞAHİN, Akkuş’taki Toplu Sünnet Şöleni’nin ardından Ünye’nin İnkur Beldesi Çet Dağı'ndaki festivale katıldı.

 

Ünye İnkur Beldesi’nde ‘Çet Dağı Festivali’

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN ve beraberindekiler, Ünye ilçesine bağlı İnkur Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen ‘1. Çet Dağı Yaz Şenlikleri’ne katıldı. Bakan ŞAHİN, bir süre şenlik kapsamında Çet Dağı mesire alanında yapılan yağlı güreş müsabakalarını izledi.

 

İnkur Belediye Başkanı Mehmet OKUYUCU yaptığı konuşmada, katılanlara Çet Dağının özellikleri hakkında bilgi vererek, alanın bu hale gelmesinde Bakan ŞAHİN’in emeklerinin büyük olduğunu söyledi.

 

Şenlikte konuşan Bakan ŞAHİN ise Çet Dağı’nın geçmişte yandığını belirterek başta Orman İşletme ve İnkur Belediye Başkanı Mehmet OKUYUCU’nun çabalarıyla alanın güzel bir mesire yerine dönüştürüldüğünü gördüklerini söyledi. Daha sonra şenliğe katkılarından dolayı İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, Vali Orhan DÜZGÜN ve Milletvekili Mustafa HAMARAT’a birer plaket verildi. 

 

Fatsa’da Düğün Töreni

 

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN son olarak, sinema sanatçısı, eski milletvekili Ediz HUN'un kızı Bengü HUN ile Frankfurt Başkonsolosu İlhan SAYGILI'nın düğününe katıldı.

 

Bakan ŞAHİN, Dolunay Otel'de yapılan düğün töreninde, Bengü HUN ve İlhan SAYGILI çiftini tebrik ederek, mutluluklar diledi.

 

Düğüne, Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, Fatsa Kaymakamı M.Selman YURDAER, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN, sinema sanatçısı Kadir İNANIR ile gelinin babası Ediz HUN da katıldı.

 

Ünye Devlet Hastanesi İnşaatında İnceleme

 

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, 30 Temmuz 2011 Cumartesi günü de Ordu programını sürdürerek, Ünye Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan ŞAHİN, Ünye Devlet Hastanesi inşaatı incelemesinin ardından Ankara’ya hareket etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.