Tiyatro Günleri 14 Haziranda

Tiyatro Günleri 14 Haziranda

Başladığı günden itibaren farklı ülkelerden yaklaşık 60 tiyatro gurubu ile ülkemizin farklı bölgelerinden 71 tiyatro ve gösteri guruplarını kentimizde ağırlayan Ordu Belediyesi, bu yıl 7.si gerçekleştirilecek olan Tiyatro Festivalinde yurtiçinden 10, yurt

Ordu Belediyesi 7.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalini 14 Haziran'da başlıyor.

Tiyatro Günleri 14 Haziranda

Ordu Belediyesi ve TOBAV işbirliği ile gerçekleştirile n Uluslararası Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nin 7. si 14 Haziran Salı günü start alıyor.

Başladığı günden itibaren farklı ülkelerden yaklaşık 60 tiyatro gurubu ile ülkemizin farklı bölgelerinden 71 tiyatro ve gösteri guruplarını kentimizde ağırlayan Ordu Belediyesi, bu yıl 7.si gerçekleştirilecek olan Tiyatro Festivalinde yurtiçinden 10, yurtdışından ise 10 tiyatro ekibini çocuklar ve sanatseverlerle buluşturacak.

 

 


Farklı ülkeler ve kültürlerden tiyatro gruplarını Ordu insanı ile buluşturan Uluslararası Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline bu yıl yurtiçinden 10, yurtdışından ise 10 tiyatro ekibi katılacak.
7 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen Tiyatro Festivali’nin genel seçimler nedeniyle 14-21 Haziran tarihleri arasında yapılacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Festival boyunca 10’u yurtdışından olmak üzere 20 tiyatro ekibinin Ordu’da ağırlanacağını söyledi. Ordu Kültür Sarayının açılası ile 3 salonda gösteri yapılacağının altını çizen Başkan Yardımcısı Karadağ,  Gerek ilimiz gerekse ülkemizin tanıtımı için önemli katkılar sağlayan Uluslararası Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali süresince ilimizin sokaklarında renkli görüntüler yaşayıp, salonlarında dünya tiyatrolarının en güzel örneklerini seyredeceğiz dedi.
     

       Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, “Bu yıl gerçekleştireceğimiz 7. Uluslararası Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline yurtdışından Gine, Avustralya, İspanya, Bangladeş, Venazuella, Belçika, Hırvatistan, Hollanda, Gürcistan ve Siera Leone, Yurtiçinden de İzmir Devlet Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ankara Devlet Tiyatrosu, Lüleburgaz Uçan Eller Kukla Evi, Maltepe Sanat Tiyatrosu, Ankara Sokak Sanatları Atölyesi, Bulancak Sanat Tiyatrosu, Samsun Tan Sağtürk Tab Sanat Bale ve Dans Okulu, Karagöz Gösterisi (Hayati-Kemal Atan Gür) ve Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu katılacaktır” dedi. Karadağ tiyatro ekiplerinin yanı sıra Bangladeş Büyükelçisi Zülfigur Rahman, Gine Fahri Konsolosu Orhan Argun, Hollanda Büyük Elçisi Kültür Ataşesi Daniel Stork, Hollanda Büyük Elçisi Basın ve Kültür İşleri Sorumlusu Ertan Keskinsoy, Avustralya Büyükelçiliği Basın ve Kültür İşleri Sorumlusu Elif Barutçuoğlu-Wade’nin de tiyatro festivali kapsamında Ordu'ya geleceğini söyledi. 
Başkan Yardımcısı Karadağ geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ordu sokakları tiyatro gösterileri ile şenleneçek, bütün gençlerimizi ve çocuklarımızı festival yürüyüşüne  ve sahnelenecek olan  bu gösterileri izlemeye davet ediyorum dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.