Fatsa kapalı otoparkı hizmete açıldı

Fatsa kapalı otoparkı hizmete açıldı

Fatsa Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılan 500 araçlık kapalı otopark projesi tamamlandı...

Fatsa Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılan 500 araçlık kapalı otopark projesi tamamlandı. Proje içerisinde, market, cafe, yeşil alanlar, oturma alanları ile çocuk parkı bulunuyor.

Projenin en önemli kısımlarından olan kafeterya 15 Ağustos Cumartesi günü itibariyle hizmete açıldı. İlçelerde pek açılmayan, hatta bir çok ilde bulunmayan, MADO CAFE proje içerisinde hizmet vermeye başladı.
Yapılan çalışmaları değerlendiren Erçal A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Erçal yaptığı açıklamada; “Böyle bir proje düşünen Fatsa Belediyesi ve Başkan Hüseyin Anlayan"ı bir kez daha tebrik ediyorum. Bizler söz verdik ve projeyi zamanında tamamladık, artık gerisi Fatsalı hemşerilerimize düşüyor. Otoparkımızı 500 araçlık olarak hizmete sunduk. Aylık abonmanımızı 75 TL olarak belirledik, bunun yanı sıra 1 saatlik otopark ücretimizde 2 TL"dir. Fatsa da ciddi anlamda otopark sıkıntısı vardı. Artık vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile araçlarını otoparkımıza park edebilirler. 24 saat güvenlik ve her araç sigortalı olarak korunmakta, ben bir kez daha bu projenin Fatsa"ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da yaptığı açıklamada; “Bu projeyi hazırladığımızda bir çok kişi hayal dedi. Projemizi animasyonla yaklaşık 6 ay tanıttık. Bir çok kişi bu projeyi hayata geçiremezler dediler. Ben bizzat bu projeye inandım. Bizlere güvenen tüm arkadaşlarıma özellikle projeye destek veren Belediye Meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu proje 5.6 Trilyon olarak ihaleye çıktı. Fakat tamamlanması yaklaşık 6.5 Trilyonu buldu. Projemizi yapan Erçal Şirketine çok teşekkür ediyorum. Artık hayal diyenler gelip bu projeyi görsünler. Hayallerde gerçek oluyormuş bunu bilsinler. Ayrıca şunu özellikle belirtmek istiyorum. Buranın mülkiyeti Fatsa Belediyesi"ne aittir. Erçal Şirketi burayı 30 yıllığına işletecek ve daha sonra Belediyemize devredecektir. Yani asıl sahibi Fatsa Belediyesi"dir.
Projemiz tanıttığımız şekilde hizmete girdi. İçerisinde büyük bir market bunun yanında da Türkiye"de birçok ilde hizmet veren MADO CAFE de burada Erçal Şirketi tarafından hizmete açıldı. Bu konuda ben Burhan Erçal"a bir kez daha teşekkür ediyorum. Fatsa bu proje ile bir çok ilki de yaşamış olacak. Ayrıca önümüzdeki haftadan itibaren Belediye Trafik Zabıtası birimini kurarak hizmete sunacağız. Artık kimse şehir merkezinde gelişi güzel araç parkı yapamayacak. Fatsa"da artık 500 araçlık bir otopark hizmete girdi. İster buraya ister başka yere araçlarını çeksinler burası bizi çokta ilgilendirmiyor. Ama özellikle şunu belirtmek istiyorum. Şehir merkezinde gelişi güzel araç parkına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bir kez daha uyarıyorum” dedi.
Kapalı otopark projesinin resmi açılışını Ramazan Bayramı"ndan sonra yapmayı planladıklarını belirten Başkan Anlayan; “Projemizin büyük kısmı tamamlandı. Şimdi sadece bizim yeşil alan olarak düzenleyeceğimiz ve içerisinde çocuk parkı olacak alan kaldı. Bununda alt yapısını bitirdik.
Projemizin resmi açılışını Ramazan Bayramı haftasında yapmayı düşünüyoruz. Bunu da yine kamuoyuna duyuracağız. Açılışımızı başta siyasilerimiz olmak üzere Tüm Fatsalılar"la birlikte yapacağız. Ben bir kez daha bu büyük ve güzel projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.