Sayın Dr. Hilmi Güler

Sayın Dr. Hilmi Güler

ARTIK ORDU"NUN BAKANI YOK!

Sayın Dr. Hilmi Güler, artık Bakan filan değilsiniz, dost acı söyler, bir de bizi dinleyin,
7 senedir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak sabahlara kadar bir bürokrat gibi çalışıp, hizmet verdiniz, didindiniz..

Uzan ailesine ve bakanlığınızdaki Botaş yolsuzluklarına kadar yapılan büyük operasyonların bizzat başında idiniz, hayatınıza söz konusu olacak, riskli işlere girdiniz, Irak savaşıyla alevlenen petrol krizinde direndiniz, mazotçu, benzincilerle, kaçakçılarla savaştınız.

Enerji yatırımlarını yıllardır zar zor yapan devletin hantal tekelini kırıp, "Yap- işlet" modeli ile 1600 ün üstünde HES projesini elektrik üretmek için özel sektöre açmayı başardınız.

Bu ülkede beş seneden fazla elektriğe zam yapmayan ilk Enerji Bakanı oldunuz, rüzgar enerjisini ve bir çok alternatif enerji kaynağını devreye bizzat soktunuz, büyük muhalefete rağmen nükleer santral ihalesini yaptınız.

Tecrübeli teknisyen edasıyla bir ayağınız Rusya"da ve Azerbaycan"da,bir ayağınız İran"da ülkemize doğal gaz temin ettiniz, ülkeyi soğukta bırakmadınız .

Doğalgazda mafyalaşan bir kısım yabancı temsilcilerle düşük fiyat anlaşmaları yapmaya uğraştınız, ülkenin atıl linyit kaynaklarını harekete geçirerek, garip gurabaya bedava kömür dağıttınız.

Görevi teslim aldığınız 2002 yılında beş altı şehirde bulunan doğalgazı tüm ülke sathına yaydınız, bir görev adamı bir mühendis bir bürokrat olarak bence çok başarılıydınız.

 Enerji Bakanlığında son derece etkili bir marka oldunuz, amma siyaseti  beceremediniz, kendi reklamınızı yapamadınız, kurnaz ve sıcak bir halk politikacısı olamadınız.

Bu yüzden, Başbakanın gözünde bu kadar çok işi başaran bir bakan olarak değil, ili olan Ordu"da Belediye Başkanlığını AKP'ye ikinci kez kazandıramayan biri olarak görüldünüz ve başarılı olduğunuza inandığımız Enerji Bakanlığı görevinden Başbakan R.Tayyib Erdoğan tarafından alındınız.
 Enerji Bakanı olarak o kadar başarılı olmanızın yanında, ilimizin acil ihtiyacı olan ve yıllardır hasretle beklediğimiz bir çok alt yapı yatırımını yaptıramadınız, amma yanınızda yıllardır gölgelenen AKP"li diğer tüm Ordu Milletvekilleri, siz Enerji Bakanlığının karmaşık işleri ile boğuşurken, İlimizdeki bütün kurumlarda, Fiskobirlik"te, Soya"da sessiz sedasız, kafalarına uygun bürokratları atadılar.

 Örneğin, Milli Eğitimde, TEDAŞ"da, Devlet Hastanesi ve diğer bir çok resmi kurumun temizlik, servis ve kiralık araç, giyim yardımı, güvenlik, ısınma gereçleri (Kömür) yemekhane, vezne, arıza, bakım-onarım gibi özelleşen birçok birimlerini ihale ile alan müteahhit firmalara siyasi baskıyla yandaş ve yakınlarını yerleştirdiler.Kadrolaşmayı tamamladılar...

Siz Hilmi Güler olarak Ordu"nun siyasetini etrafınızda yıllardır gölgelenen AKP'li diğer tüm Ordu Milletvekillerine güvenip, bıraktınız.

İşte sonunda AKP'li diğer Ordu Milletvekilleri günah keçisi olarak sizi ilan edip, Başbakan karşısında tasfiye ettirdiler.

Sayın Dr. Hilmi Güler, Fındığa, köylüden ve küçük esnaftan krizle gelen acı feryatlara intiharlara kulak tıkadınız, TMO"nun 400-500 bin ton fındık alımına karşın, serbest piyasada 2000 TL. den borçlu köylünün fındığını satmasına seyirci kaldınız.

Sayın Bakanımız, artık 2011 yılına çok kalmadı, önümüzde seçim var, Ordu"ya ve Ordu"lulara vakit ayırmanın zamanı, şimdiye kadar Ordu"luya olan vefa borcunuz çok var, çünkü bu halk sizi, İl genel Meclisinde Türkiye"deki ortalamanızın çok üzerinde bir oranla oy vererek, size güvendiğini yine gösterdi.

Bir Ordu Belediyesini alamadık diye pes etmek, darılmak yok, şimdi, zamanınız çok daralıyor, iki üç senede vatandaşlara samimi olarak olan borcunuzu ödemek için :
1-) Or - Gi havaalanın ihalesi ve inşaatının yapıp, bir an önce işletmeye açın, yapamayacaksanız, hiç olmazsa Ordu merkezde uygun bir bölgeye STOL tipi havaalanına il özel idare imkanlarıyla başlatın..

2-) Ordu limanın bir an önce Liman olarak yapımına başlatın ve ihracata ve Uluslar arası serbest bölgeye yönelik açın, Ordu"ya uygun yerlere turistik yat limanı (Marina) yaptırın..

3-) Ordu çevre yolunun Karayollarınca bir an önce ihale edilerek yapımına başlatın ve Ordu ili içindeki Ulubey, Sivas kavşağının acilen köprülü kavşak şeklinde yapın..

4-)Ordu Üniversitesi bünyesindeki Tıp fakültesiyle birlikte Dişçilik bölümünün de bir an önce hizmete açın, yerleşke alanının alt yapı sorunlarının çözün ve kampüsünü genişletin.

5-) İkinci ve üçüncü Organize sanayi bölgesi yerleri alarak, büyük sanayi tesisleri için alt yapılarının tamamlatıp, hizmete açın,

6-)İç bölgelerdeki ilçelerimizi (Mesudiye/ Koyulhisar, Aybastı/ Reşadiye, Akkuş/Niksar) Karadeniz"e bağlayan karayollarının sınıf ve standartlarının yükseltilmesi için acilen yapım inşasına başlatın,

7-)Ordu Sivas arasını bağlamak için DSİ"ce başlanan “Dere yolu”nun eksik kalan kısımlarının ( Karadeniz-Akdeniz bölünmüş yolu bünyesinde ) Karayollarınca derhal büyük ödenekle ihale edilerek başlatın ve acilen bitirip, yolu işletmeye açın,
 

8-)Doğa turizmi için 1990"lı yıllarda kararnameyle seçilen yaylalarımıza her mevsim sağlıklı ulaşım amaçlı karayolu ve diğer turistik tesisler için her türlü (Yol, kanalizasyon, çöp depolama, arıtma, göletler, su, telefon, elektrik gibi )alt yapı işlerinin kanuni görevi gereği, Kültür ve Turizm Bakanı olan hemşerimize ihalesini ve inşasını yaptırın.

9-)Yörenin tek geçim kaynağı olan “Fındık” mamulünün değerinden satılabilmesi ve İlin diğer (İş, Aş vb.) sorunlarının bilimsel çözümleri için kafa yoracak “Ordu İli Kalkınma Enstitüsü” ve sosyal refah platformları kurun..

10-)Ordu ilindeki tüm köylerde 1970"li yılların şartlarına göre yapılmış ve eskimiş olan alçak ve orta gerilim Elektrik şebekelerinin, günümüz şartlarına göre yenilenmesi ve güçlendirilmesi için, Enerji Bakanlığınca ihalesini yaptırın,
11-)Ordu İlindeki tüm ilçelerin ve köylerin ve beldelerin her türlü su ihtiyacında, ayrıca balıkçılık ve turistik amaçlarda kullanılmak üzere uygun yer ve kaynaklar bulunarak onlarca gölet yaptırın ve ayrıca yıllardır kenarda bekleyen irili ufaklı bir çok alt ve üst yapı hizmetinin acilen başlatın….
 

Ordu"lu Sayın Dr. Hilmi Güler, ilimizin acil ihtiyacı olan ve yıllardır hasretle beklediğimiz bir çok alt yapı yatırımını, yanınızda yıllardır gölgelenen AKP"li diğer Ordu Milletvekilleri, siz Enerji Bakanlığının karmaşık işleri ile boğuşurken, bir tek çivi çakmadılar..

Sayın Dr. Hilmi Güler, biz Ordu"lu hemşerileriniz, Bakanlık görevinizden ayrılmanıza üzülsek de, Ordu"ya bundan sonra bizzat vakit ayırarak, hizmet ve yatırım atağına geçmenizi, ilinize küsmemenizi bekliyoruz..

Çünkü Ordu"lu hemşerileriniz, ayağı çamura basmayan, her rüzgarda, karda elektriği sönmeyen, fındığı para eden, Tıp fakültesinde 2018 yılını beklemeden, tedavi olabilen, turizm ve sanayi yatırımlarından evlatlarına her an iş ve aş bulabilen, göç veren değil göç alan müreffeh ve örnek bir ilde yaşamak için sizden artık nasihat değil acilen yatırım istiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar