1 MAYIS AÇILIMI

1 MAYIS AÇILIMI

1 Mayıs ın bayram olması ve işçi sınıfının bayramı olarak kabul edilişi meclisten geçti, artık eskisi gibi gerginliklerin olmadıgı bir mayıslar kutluyacağız hamdolsun diyorum.

Ne enteresanki yıllardır gerginliklerle kutlanan 1 mayıs işçi bayramı AKP nin teklifi ile meclisten geçti.

Ben kendimi bildim bileli kavgalarla hatırlarım 1 mayısları 1977 katliamı 1978 de İzmirde müsaade edilmişti birçok sol hareket pretosto etmişken o zamanın Tkp"si İzmirde kutlamıştı.

1979"a gelindiginde çok heyecanlı bir mayıs yaşamıştık. Türkiye İşçi Partililer Behice BORAN ve arkadaşları İstanbul merterde 300 kişi civarında partili ile sokağa çıkmışlardı , çünkü sokağa çıkma yasağı vardı, büyük bir cesaret göstermişlerdi birçok arkadaşım da bu gösteriye katılmışlardı beni okurlarsa hepsini sevgi ve muhabbetle anıyorum.

Maziye baktığımda gök kubbede baki kalan hoş bir sada imiş, dostluklar ve arkadaşlıkların hatıraları unutulmuyor.

Vel hasıl diyecegim şu ki AKP seçim sonrası demokratikleşmenin en güzel örneklerinden birini gösterdi.

 tebrik ediyorum bunun devamını diliyorum; nedir efendim devamı ? “Yeni sivil anayasa” ne oldu bizim yeni sivil anayasa taslağımıza hazırlanıyordu unutuldu.

Zaten bu milletinde çok umurunda değil artık herkes sev genç takılıyor. Millet makarna derdine düşmüş.

1989 Mahalli seçimlerinde bu millet ANAP a öyle bir tokat vurmuştu ki sonradan iki yakalarıda bir araya gelememişti.

Bütün büyük şehirleri kaybetmişlerdi SHP gelmişti beş sene sonra onlarda tedaülden tam anlamıyla kalkmışlardı .

Bu millet genede AKP ye evet dedi İstanbulda, Ankarada ehveni şer mantığıyla AKP dedi.

Kime versin Chp'ye mi ,Mhp mi?...

 Bu kadar zor şartlara rağmen işsizlik yüzde onbeş olmuşken Genel başkan sultasının zirveye çıktıgı tek adam partisi görünümündeki AKP yi genede bu millet evet dedi.

 Halkın tercihine saygı duymak lazım.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Lagendijk seçim sonrası beyanatında Türkiyede yeni anayasa ve yeni demokratik açılımlara devam etmeli şimdi sıra bunda diye demeç vermişti. Lakin bu hükümetin bunu becerecek iradeden yoksun olduğunu görüyorum.

İstanbul seçimlerinde AKP il merkezinde seçim sonuçlarını izleyenlere baktığımızda 50 kişi yok çok acayip bu ne heyecan ne coşku maşallah şaşırıyorum partililer bile bende dahil olmak üzere kendilerini partinin başarısında ortak olarak görmüyorlar yani yukarıdaki elitin bir parçası olarak bakmıyor ve seçim sonuçları ne olursa olsun bu kadar heyecansız ve neşesiz geçmemiştir.

Kimsenin umurunda değil aslında kimin kazanacagı çünkü hiçbir oluşumda kararda tabanın ve partilinin dikkate alındığı görülmüş mü?

Milletvekili ve Belediye başkanı, Merkez yoklaması ile belirlenen adaylar, kazansa ne olacak kazanmasa ne olcak.

O benden değil ben ondan değilim herkes kopuk kimin eli kimin cebinde, böyle bir parti kültürü istiyorlar ben buna demokratik görünümlü MONARŞİ diyorum.

Farklı bir krallık yaşıyoruz YÖNETENLER VE YÖNETİLENLER cüzzi iradenizi bile kullanmanıza izin verilmiyor.

Tek irade genel başkan iradesi Başbakanın basın eski danışmanı Akif BEKİ bir yazısında başbakanın hiç arkadaşı olmadığını kararları kendi başına verdigini yazmıştı.

Tabi ki başbakan Meşvere, istişare kavramlarını ne bilsin, AKP"de gelenekçi ve hiyararşik bir parti kültürü oturmuştur. ALLAH cc. Kuranda ayeti kerimede dediği gibi Müminler işlerini aralarında meşvere ile yaparlar.

Peygamber sav. hadislerinde meşvere yapan yanılmaz buyuruyor. Ben başbakanın yanılmadığını söyleyemem. Bu makamlar kimseye kalmıyor , gelecek kuşaklara bırakacakları bu ülkede Eminönü belediye eski başkanı Nevzat ER gibi anılmasını istemem.

Seçimlerden herkes dersini aldığına inanıyorum artık AKP nin olmayan tabanına nasıl taban yaparız diye uğraşsınlar.

Özal gittikten sonra ANAP nasıl bittiyse Erdoğansız bir Akp de bir arada zor durur. Kişi endeksli bir parti sonu böyle olacak

Akp de ömrünü tamamlamak üzere, bizim için gelecek vadetmiyor.

Demokratikleşmede başarısı olmayan, Akp"nin en büyük başarısı Kuzey Irak"ta Kürdo Judaik devletin oluşmasındaki destekleri tarihe geçecektir.

“1 MAYIS dünya işçilerine kutlu olsun diyorum.AKP nin bu açılımını tebrik ediyorum.
Salim MERİÇ

Önceki ve Sonraki Yazılar