Aytekin Özata Yada Katil TEDAŞ

TEDAŞ O ELEKTRİĞİ YERALTINA ALSAYDI,

“AYTEKİN ÖZATA“ ÖLMEYECEKTİ



Ordu Tedaş İl Müdürlüğü “2008 yılında Ordu'nun enerji konusundaki tüm sorunlarının tamamen çözüleceğini” beyan etmişti..

Yıl, 2009 oldu, hale hazırda, TEDAŞ rutin enerji yatırımları ile ilimizdeki enerji sorunlarını çözmekte yetersiz ve duyarsız kalmaya devam ediyor..
 Lakin, Sayın Enerji Bakanımıza bunlar sorulunca, bir sürü laf kalabalığı ve teknik terimleri ve sayısal, parasal deyimleri saydıktan sonra, dönüp Ordu"luları ve bizleri nankörlükle suçluyor.

Sayın Tedaş İl Müdürü Halil MERMER"de, bütün elektrik hatlarını yer altına almakla övünüyor..

Fakat, o övündüğünüz Ordu şehrinde bir binanın üçüncü katına balkon korkuluğu olarak kullanılmak üzere yapılan demir çubukları çekerken, demir çubuğu elektrik tellerine değdirip akıma kapılan 30 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Aytekin Özata, dengesini kaybedip zemine çakılınca hayatını kaybetti.

Tabii ki Ordu merkeze bağlı Nizamettin Mahallesi, Nizamettin Sokak önüne yeraltı enerji kablosu döşemediniz, belki de döşemeyi hiç düşünmüyorsunuz, çünkü oralar kenar semtler  Oradaki insanlar üçüncü sınıf olduğu için , olayı tedbirsizlikten kaza , ölen kardeşimizi de bir eğitim zayiatı gibi gelmiştir size..

Aytekin ustanın iki çocuğuyla ortada kalan gözü yaşlı eşi, çaresizlik içinde acı kaderine ağıtlar yakarken, Sayın TEDAŞ Müdürüm eminim, akşam yastığa başınızı rahatça koyup, görevinizi layıkıyla yapmış, vicdanı rahat, tüm insanlar gibi mışıl, mışıl uyumuşsunuzdur.

7 senedir Ordu"lu Enerji Bakanın memleketinde TEDAŞ olarak Ordu"nun köylerinde ve şehir merkezlerinde Türkiye"deki diğer illerden farklı olarak fazladan ne yatırımı yapılmış, bir zahmet açıklasınlar da görelim.

Vazgeçin artık oyun oynamayın, Devletin 2009 yılı yatırım tablosunda da Ordu"nun çoğu Güneydoğu illerinin gerisinde kaldığını DPT"nin resmi listesinde görebilirsiniz…


Yıllar önce de, “Gülyalı"da denizin içine havaalanı yapacağız.” diye kapı kapı dolaşan, Devlet Valisine bütün Ordu"lular ekmek parasını kesip, verdi.  Verdi de ne oldu, halen havanda su dövüyorlar, bu hayal tacirleri…

Ama, Sayın Milletvekili Enver Yılmaz, kalkmış, OR-Gİ havaalanı konusunda çocuk kandırır gibi beyanat veriyor,

Neymiş, Ulaştırma Bakanlığının yatırım programında ”Diğer işler” bölümünde, Bakanlığa gelen havaalanı talepleri için işin yapılıp, yapılmayacağı kesin belli olmayan işlerin bir yerinde etüdünü yapıp raporunu yazmakla, Milletvekilleri illerindeki havaalanı, liman,yol vb. gibi söz verdikleri yatırımların baskısından kurtulsunlar diye yatırım bütçelerinde böyle bir oyalama ve sallama faslı açmışlar, yersen kek revani misali…


Evet, nerede kalmıştık, TEDAŞ Müdürümde “Ankara"ya 2008"de yeni projeler gönderdik.

2 yıl sonra Ordu bölgesinde enerji konusunda problem olmayacak” diye beyanat veriyordu, Sayın TEDAŞ Müdürü Halil Mermer.

2009 yılına geldik, Ordu"lu Sayın Enerji Bakanın memleketinde hale kar yağınca elektrik günlerce kesiliyor, fındık zamanı da köylerdeki yoğun talepten elektrikte voltaj olmuyor.

Çünkü köylerde 70"li yıllarda yapılmış olan eski elektrik şebekeleri artık cevap vermiyor, ahşap direkler çürümüş ve yıkılmış, teller yorgun kopuyor, trafoların gücü yetersiz ve köylerde sayısal olarak noksan kalıyor.

Karadeniz sahil yolu ile övünen sayın Bakanlarımız, gece Ordu"dan geçerken şöyle kafalarını bir kaldırıp, arabadan dışarı bir baksınlar..

Karayolları mı, yoksa TEDAŞ mı sorumlu prosedürü bilemem, ama ORDU ili şehir merkezinin girişi ve Kumbaşındaki kavşaklı köprülü geçişin üstü ile altı ve tüm oto yol boyunca zifiri karanlık, kışın buzu karı yolda aniden geçen hayvanı ve insanları görmemekten dolayı, bir çok kez araçlar insanlara ve domuzlara, vs. hayvanlara çarpıp bu yolda bir çok ölümlü kazaya sebep oluyor..

Ama TEDAŞ veya Karayollarından hala “tık” yok, illa 20 - 30 kişinin birden öldüğü büyük bir kaza olduktan sonra mı bu yolları aydınlatacaksınız..

Kırlı tünelinden, Keçiköy"e kadar, ayrıca Ordu çıkışından,Gülyalı"ya kadar yolun ışıklandırması için yetkilileri göreve çağırıyoruz..

Bir şehrin prestiji ve çağdaşlığı gece ışıklandırılmasıyla ölçülür.

Lütfen,artık bahane uydurmayın, icraata başlayın..

Tabii ki, Ünye ve Fatsa ilçelerini biri birine bağlayan sahil karayolunun tamamen ve detaylıca ışıklandırılması gözden kaçmıyor..

Bu güzel ilçelerimizin Belediye başkanlarının iktidar partisinden olmasına, Ordu il merkezinin giriş ve çıkışının karanlıktan oluşan bir korku şehri gibi durmasını da Seyit Torun"un partisine bağlayan dedikodulara inanmak istemiyoruz.

Ama Sayın TEDAŞ İl Müdürüm, “ Hamdolsun ” şehir merkezimizdeki bu karanlık yollarımızı aydınlatmayı, ilimizden gece geçen yabancı araçların aklında kalan o ürkütücü imajı silecek dev enerji yarımlarını, köylerdeki ahşap direkleri ve eski trafoları değiştirmeyi değil de, TEDAŞ"ın personelinden bizzat kurduğu korosunu idare etmeyi yeğledi bu zamana kadar belki,istediği ve sempati duyduğu vefa duyguları beslediği bir partinin belediye başkanı seçilirde o zaman sıvar kolları , başlar aslanlar gibi çalışmaya..

Siz o zaman çalışmayı görün TEDAŞ Müdürü Halil beyde, inanın, tanıyamayacaksanız, Müdürümü, boyu biraz kısadır, ama olsun “ O bir atom karıncadır, atom karınca …”

Önceki ve Sonraki Yazılar