2038 yılında Türkiye’den muhtemel manzaralar

2038 yılında Türkiye"den muhtemel manzaralar

Böyle giderse ; 2038 yılında Türkiye"den muhtemel manzaralar:

İlimizin ve Ülkemizin sancıyan yaraları ve gelişen kaygıları üzerine oluşturduğumuz, bazı muhtemel manzaraları tahmin etmek için hava tahmin raporu yapan, Meteoroloji uzmanı olmaya gerek yok, gidişattan belli, bu milletin makûs talihi…
Yıl 2038…İşte Türkiye :
“Bugün halen Türkiye"nin en önemli sosyal ve ekonomik sorunların başında istihdam ve issizlik gelmekte ve bu sorunları çözmek için, ülkenin toplumsal dokusuna ve istihdam yapısına uygun istihdam programını uygulamak büyük önem taşımakta olup, yeni yatırımlar yoluyla issizliğin giderilmesine yönelik istihdam politikasını öncelikli politika olarak benimsemeli “ diye nutuk atan Başbakan"ı işsiz bir gurup üniversite mezunu genç protesto edince, polisle gençler arasında gerginlik yaşandı.Kısa bir süre taşlı sopalı saldırıya karşılık polis ağırlaştırılmış biberplus gazı sıkarak karşılık verince olay yeri karıştı ve vatandaşlarda gazdan etkilendi.
Ümraniye'de 2007 yılında ele geçirilen patlayıcılarla başlayan 'Ergenekon'' soruşturması süreci 39.yılında da bir türlü neticelendirilmeden ve tutuklu hiçbir sanık kalmamasına rağmen devam etti.
Üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliği süreci de ülke gündeminin tartışma yaratan konuları arasında yer almaya devam etti.
Artık Kamuoyu, türbansız ve başı açık gezen az sayıda bayanı sadece kamusal alanlarda görmeye kanıksadı. Ancak, Türban hassasiyeti konusunda, yinede Askeriyede, Bazı Üniversitelerde ve Yüksek yargıda kalan az sayıda bazı laik gurupların zayıf direnişlerinin sürdüğü saptandı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terörle mücadelesi aralıksız sürerken, ağır kış koşullarında Irak'ın kuzeyine 15699. sefer hava gücü destekli kara harekâtı düzenlendi. Harekâtta, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi ve terör yuvaları tahrip edildi. Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki unsurlarına yönelik hava operasyonları ise yıl boyunca devam edeceği bildirildi.
Sigara ve Alkollü içkileri içme yasağına Bira vb. ürünler de dâhil edilmesi işlemi 31 Aralık 2039 yılına ertelendi. Son kez uzatılan Bira tüketimi yasağı 2040 yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak.
Büyük ve devrimci lider merhum Tayip Erdoğan"ın ölümünün 15.yılında büyük dini törenlerle anılması için hazırlıklara başlandı. Fethullah hoca efendinin mezarı yanı başında bulunan merhum Recep Tayip Erdoğan"ın anıt mezarında başlayacak olan dini anma törenlerine geceleyin tüm yurttaki camilerde mevlitler okunup, dava arkadaşlarıyla birlikte ruhlarına hediye edilecek.
Emekliler ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin geçimini sağlamaktan uzak maaşlarını artırmak için IMF"den yardım ve izin bekleyen hükümete ret cevabı geldi.
Emeklilikte SSK kapsamında çalışanlarda aranan prim ödeme gün sayısını 9999'e çıkaran, kadın ve erkeklerde emeklilik yaşını 2048 yılında da 85'e yükselten 5865 sayılı ''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' çalışma hayatında tartışma yaratan düzenleme IMF"nin emriyle yürürlüğe girdi.
Bazı sendika ve sivil toplum örgütleri, 1 Mayıs 2038 gününün, Taksim Meydanı'nda kutlanması yönünde karar aldı. İstanbul Valiliği ise Taksim'in bu tür toplantılara açık olmadığı gerekçesiyle izin vermedi.1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla Taksim Meydanı'na yürüyüş başlatmayı planlayan gruba, DİSK binası önünde polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde meydana gelen ve bazıları ölümle sonuçlanan iş kazaları da Mayıs ayında toplam 15 ölümlü iş kazasıyla sonuçlandı. Sorumlusu olan bazı işverenler,ucuz işgücü cenneti olan ülkemizdeki işsizlik ve kalifiyesizlik bu seviyede oldukça,” Bu tip ölümlerin eğitim zayiatı olduğunu” savundular. 2038 yılı Mayıs ayı itibarıyla Türkiye"mizde meydana gelen bazı olaylar toplumda derin üzüntüye yol açtı. Bu çağda ve 2038 yılında olan bu olaylar ve kazalar, herhangi bir Afrika ülkesinde değil, güzel ülkem Türkiye"de yaşanıyor..İşte buyun :
Konya'nın Taşkent ilçesinde bir vakfa ait üç katlı kız öğrenci yurdunun çökmesi sonucu 33 kişi genç kız çocuğu hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.
İstanbul Zeytinburnu'nun göbeğindeki iş merkezinde maytap üreten bir atölyedeki patlamada 31 kişi öldü. Patlamada yaralananların sayısı ise 335 kişi olarak açıklandı.
İstanbul-Denizli seferini yapan Ege Ekspresi'nin bazı vagonlarının Kütahya yakınlarında raydan çıkması nedeniyle 29 kişi öldü, 120 kişi yaralandı.
Kırıkkale'deki MKE Barut Fabrikası'nda meydana gelen patlamada ise 13 işçi öldü, yaralı sayısı ise 39 kişiydi.
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 gün içinde düşük doğum ağırlıklı (prematüre) 34 bebeğin, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 29 bebeğin ölümü gündemde kalan konular arasında yer aldı.
Uzun yıllardır işgal altında tuttuğu Irak'a sürpriz ziyarette bulunan ABD Başkanı Kevin Foster"in Irak Başbakanı Ali El Mustafi ile düzenlediği basın toplantısı sırasında Iraklı gazeteci Muhammed El Ferdi ayakkabılarını Foster'e fırlattı, ancak isabet ettiremedi. Gazeteci El Ferdi, Ali El Mustafi 'nin koruma görevlilerince, sorguya çekilmek amacıyla gözaltına alındı. Gazetecinin ayakkabılarına delil olarak el konuldu. El Bağdadi televizyonu, muhabiri Muhammed El Ferdi 'nin serbest bırakılması için dünyadaki tüm gazetecilere dayanışma çağrısında bulundu.
Cezaevinde binlerce gazeteci yazar ve karikatürist ve fikir suçluları 10 gündür başladıkları ölüm orucuna devam ettiler, hükümet yetkilileri ise “böyle eylemleri kanunsuz bulduklarını ve yazarçizer takımının yıllardır ülkenin başına bela olmaya devam ettiğini ve hiçbir taviz vermeyeceklerini” açıkladılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar