Mahalli Seçimlerimiz

Mahalli Seçimlerimiz

“HANGİ KARDEŞİMİZLE YOLA DEVAM EDİYORUZ.”

Birlik ve beraberlik çubuğu tüttüren AKP"nin Ordu Belediye Başkan aday adaylarının cürümlerini çaplarını ve duruşlarını ekranda şöyle bir görünce, 2004 yılında yapılan mahalli seçim öncesi AKP"deki adayların stratejik olarak birbirinin yolunu kesme taktiklerinden farklı değişen bir şey olmadığı, yine aynı senaryoların , yine aynı ayak oyunlarının sonucu parti teşkilatının desteklediği “bir kardeşleriyle AKP"lilerin yola devam edeceği” belli olmuştur.
Amma sonuçta yine kaybeden, Ordu il merkezi ve halkımız olacak, Bakanlarımız ve iktidar vekillerimiz kendi istedikleri birini Belediye Başkanı olarak o makamda göremeyince mahcup ve kırgın bir şekilde Ankara"ya dönecekler.. Ordu"nun ve Ordu"lunun sorunlarına ve ihtiyaçlarına sırtını dönerek intikamlarını alacaklar.. Hâlbuki Ordu"lu seçmen nasıl bir Belediye başkanı ister? Veya nasıl bir Belediye başkanı istemez? Halan anlayamıyorlar..
Ordu"lu, Belediye Başkanının öncelikle dürüst,şeffaf ve samimi alçak gönüllü, modern biri olmasını ister.Kendini beğenmiş,sonradan görme, partizan ve ideoloji bezirganı, cemaatçi ve tarikatçılardan destek alarak seçilen bir belediye başkanı istemez..
Ordu"lu, Belediye Başkanının gerçek bir Atatürkçü, demokrat, laik ve çağdaş, ufku geniş,müteşebbis biri olmasını ister..Belediyenin yatırımlarıyla şehrin lokomotifi , hizmetleriyle halkın hizmetkarı olsun ister..Kendi parti yandaşlarına iş ve aş temin etmekle görevli bir parti militanı mazeretçi,kavgacı ve mızıkçı bir belediye başkanı istemez.
Ordu"lu, Belediye Başkanının fanatik bir Ordu ve Ordu spor sevdalısı olmasını, fakirin ve okuyan gariban çocuklarının hamisi olmasını, içme suyunun kaliteli,hijyenik ve ucuz olmasını ister,şehri geceleyin ışıl ışıl, sokak ve caddelerin meydanların pırıl pırıl temiz olmasını ister..
Ordu"lu, Belediyeciliği geçmişte bir bankada açılan ve ne olduğu belli olmayan özel hesaplara ruhsat adı altında milyarları yatıran tüm bina sahiplerine iki üç kat inşaat izni vererek sefer tası gibi üst üste yığılan beton katlara insanımızı sıkıştıran anlayışı yeniden Belediye başkan adayı olarak karşısına ısıtılıp getirilmesini hiç mi hiç istemez.
Ordu"lu, Belediye Başkanının,şehrinde, kanalizasyonu tıkanıp günlerce sokaklarda taşıp akmayan,içme suyuna kloru fazla kaçırıp insanını kansere mahkum etmeyen,toplu taşımada raylı sisteme geçen,şehri üst üste yığarak değil,şehri yayarak hinterlandını ve ufkunu genişleten,otoparkları her noktada bol,havası temiz ve doğası yeşil, çarşısı pazarlı çağdaş,ekmeği yenen ve ucuz bir kent olmasını ister..
Ordu"lu, Belediyeciliği geçmişte olduğu gibi , giderayak son aylarda yaptığı bütün ihaleleri sıfıra yakın tenzilatlarla el altından hep aynı firmaya verip, belediyeyi trilyonlarca borca sokanları ve o art niyetli zihniyetleri ,Belediye Başkanı olarak tekrar o makamda ve aramızda görmek istemez..
İl başkanlığını yaptığı iktidar partisinin nimetlerini dindar kisvesi altında katıksız yiyenleri, resmi kurumların iş elbisesi ve memur giyim vesaire tüm ihalelerini altın tepside sunanları ve bu fırsatları helal haram demeden kotaran amatör dalgıçları bu Ordu"lu seçmen istemez..
İl başkanlığı yaptığı dönemde etliye sütlüye karışmadan işi götürenleri, bana dokunmayan yılan bin yaşasın politikasıyla arada geçinip gidenleri, fındığa arkasını dönenleri, halkı yukarıdan süzenleri, bu Ordu"lu hiç mi hiç istemez.. Rektörüne küsüp, Üniversiteyi ödeneksizlikle terbiye edenleri ve fakülteleri küçülttürenleri, Limansızlığı ve Havaalansızlığı “2 saat ilerde 2 tane alternatifi var,ne gereği var” diye savunanları, Barajlara ulaşım yolunu Dere yolu diye yutturanları, Köydes diye 130 trilyonu buharlaştıranları, bu Ordu"lu hiç affetmez ve bu takım adamları hiçte başkan diye seçmez...
Bu seçimde de karizmatik, deneyimli ve yıpranmamış, yepyeni bir Başkan adayı çıkmaması yüzünden “İşte bu kardeşimizle yola devam ediyoruz.” diyemeyen, Ordu"lu vatandaş mecburen birini seçerek yukarıdakilere bir mesaj verecek. Ama yine yukarıdakiler de her zamanki gibi Ordu"luların bu protest mesajından memnun kalmayacak, onlar kendi yoluna, Ordu"lu kendi yoluna devam edecek, şimdilik görünebilinen tablo böyle..

Önceki ve Sonraki Yazılar