ORDULULARA YEPYENİ MASALLAR...

ORDULULARA YEPYENİ MASALLAR...

OR-Gİ HAVALANI ve LİMAN PROJELERİ DLH İNŞAAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2009 UZUN VADELİ YATIRIM PROGRAMI TABLOSUNA GÖRE HENÜZ BİR MASALDIR.

Ordu"ya havaalanı ve liman denince “ tasarruf ” gerekçesi ile karşı çıkılıyor..

Geçtiğimiz yıllarda, Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN, Orka Grup"un Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu"nun Giresun"da 6 milyon dolara kurduğu fabrikasının açılışını yaparken, kendisinden Giresun-Ordu arasında ORGİ Havaalanı ricasında bulunan Orka Gurup"un Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu"na : "Önceki hükümetlerin düştüğü yanlışa düşmeyeceğiz. Bütün bu harcamalar hesap kitap meselesidir. Daha önceki hükümetler döneminde 70"e yakın havaalanı projesi vardı ama bunların çoğu rafa kaldırıldı. 750 milyon dolara mal olan Sabiha Gökçen Havaalanı"nı atıl durumdan özel sektörün devreye girmesi çıkardı. Hükümet demek tasarruf demek, tasarrufu milletçe yapalım. Şartların iyi olması durumunda hem Ordu"da hem Giresun"da iki ayrı havaalanı bile kurulabilir. Tutamayacağımız sözleri vermeyeceğiz, ne aldanan olalım, ne aldatan olalım." diye gerçeği yüzümüze açıkça söylemişti. Ama,hale bu ilin büyük yatırım işlerini bir türlü gerçekleştiremeyenler,şimdi çıkmış milletin karşısına “Çevre yolunu,havalananı,limanı” Ordu Belediye başkanlığını Ayşe Bahar ÇEBİ" nin kazanmasına bağlıyarak,Ordu"lulara aba altından sopa gösteriyorlar,tabii bu millet bu tehditleri yerse..
Ama, Afyonkarahisar milletvekili ve Çevre ve Orman Bakanı olan Prof. Veysel EROĞLU, Başbakanın “Hükümet demek tasarruf demek, tasarrufu milletçe yapalım..” beyanatını hiçe sayabiliyor.. Veysel hoca, yanı başında Eskişehir,Uşak,Kütahya"da mevcut havaalanları olmasına rağmen, Uşak'a 80, Afyonkarahisar'a 45, Eskişehir'e ve Kütahya 45 kilometre mesafedeki Termal Turizm hareketini canlandırmak amacıyla, Türkiye'nin 2. büyük uluslararası havaalanını, yaptırabiliyor, tabii istemek lazım, istenirse oluyor..
İster, Siyasi vekillerimizin beyanatlarına inanın, isterseniz, “ dlh.gov.tr.”” sitesine girip,2009 ve 2110,2011,2012 ve 2013 yılına kadar yapılacak olan her türlü Devlet Hava Meydanları,Liman ve Demiryolları Genel Müdürlüğünün inşaatlarını etütlerini, projelerini yatırımlarını bu tablolarda görüp,inceleyebilirsiniz.. Allahtan,internet denen alet,yalancıların mumlarını yatsıya da bırakmıyor,çok şükür...
Ordulular ve Giresunlular havaalanı yapılacak diye umut ve heyecanla beklerken, DLH Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki resmi tablosuna göre; 2013 yılına kadar etüdü veya proje ihalesi gibi yapılacak işler arasında, OR-Gi havaalanı adına hiçbir yerde rastlanmıyor.
Ama mevcut, Trabzon havaalanın çalışan pistleri yetersiz kaldığı iddiasıyla elin siyasileri kolları sıvamışlar bile “ Trabzon havaalanı yeni paralel pist projeleri inşaatı” adına toplam 2696 milyon TL proje bedeli ve 2009 yılı 270 milyon TL ödenek koyarak, OR-Gİ projesini toprağa ve tarihe gömmüşlerdir.
Bizim Ordu"lu İktidar vekillerinden ve Bakanlarımızdan ise, Ordu"ya gezmeye gelince veyahut basın sıkıştırınca “ havaalanı ve liman ihtiyacı var, diyenleri ise çıkıp, bir güzel azarlıyor, aynı vekillerimiz, Ordu"nun öncelikli sorunları arasıda havaalanı ve liman ihtiyacı olup, olmadığı uzun yıllar etüt ve araştırma yapılacakmış, çıkan sonuçlara göre adım atılacakmış, diye açıkça kıvırıyorlar..
İlk kez 1967 yılından beri, Ordu, Valisi Mustafa Karaer, ile başlayan havaalanı ve liman talebimize o tarihte Başbakan olan, Süleyman Demirel" ce liman ve dere yolu sözü verilerek uyutulmaya başlanan Ordu kamuoyu, aradan tam 42 sene geçmiş, hala havanda su dövüyor, Or-Gi havaalanı,Kumbaşı limanı işi ve Ordu çevre yolu,dere yolu gibi büyük projelerin hepsi yan yattı,çamura battı , Afyon"dan Veysel Eroğlu, Trabzon"dan Faruk Özak,Erzurum"dan Recep Akdağ illerine alt üst ne türlü büyük yatırım varsa sırtlamış götürüyorlar,
Biz ise halen masal dinliyoruz,masal , beyler,Ordu"muzun büyük projeleri başka, BAHAR"A kaldı kısaca,geçmiş ola..

Önceki ve Sonraki Yazılar