Hakan GAZİOĞLU

Hakan GAZİOĞLU

İSRAİL YENİLDİ…

İşgalciler her zaman kaybeder…Uzun yılları alsa da böyle oldu,işgalciler kaybetti.Beylik bir slogan değil bu.Ülkesini hainlerin yönetmediği bir halk asla diz çöktürülemez.Tarih yazmıştır,biz not düşelim bunu.
Dün gece saatlerinde İsrail ateşkes ilan etti.Bugün Hamas bir haftalık ateş kestiğini açıkladı.
İsrail'in haması yok etmek için girdiğini iddia ettiği Filistin topraklarında bu ani ateşkesle ilerleyişini kesmesinin ardında sonuç alamadığı ve bu yöntemle alamayacağı gerçeği vardır.
İsrail ne haması yok edebilmiş nede direnişte en küçük bir gerileme olmuştur.Filistin halkı çelik gibidir ve İsrail hem hedeflerini tutturamamış hem de dünya ölçeğinde artan tepkinin altında ezilmiştir.Açıkçası İsrail yenilmiş, işgalin selameti açısından hem daha dolayımlı hem de daha sinsi bir yöntem tercih etmiştir.

Yönteme geçmeden İsrail'in yaptığı bu soykırımın ne anlama geldiğini anlamak lazım.Aslında İsrail bütün batı dünyasının desteğiyle Filistin'e girmiş ve emperyalist koalisyonun rahatlığıyla saldırmıştır.
Zaten işgalin hemen ardından ABD ve AB'den gelen açıklamalar saldırının İsrail'in kendi güvenliği açısından doğru olduğu yönündeydi.

İsrail'in güvenliği ne demek ?

Bölge ülkelerinin güvenliğini tehdit eden,bölgede ABD politikalarının taşıyıcısı terörist İsrail'in güvenliği!
Açık ki kast edilen ABD politikalarının güvenliğidir.2008'de işgal bölgelerinde çıkmaza giren ABD 2009'da İsrail ile Dünya halklarına meydan okumuştur.Burada bombalanan sadece Filistin halkı değildir aynı zamanda insanlıktır.Direnen insanlık.
ABD, amerikan karşıtlarına savaş açmıştır.Hamas işin bahanesidir yada kenar süsü.Mesele emperyalizmle insanlık arasındadır.İsrail ilk turu kaybetmiştir.
Şimdi ise yeni bir oyun kuruluyor, emperyalizm geniş alanda tam saha pres için yayılıyor.Ateşkesin ardından bölgeye barış gücü gönderilmesi isteniyor.Diplomatik adımlarla işbirlikçi el fetih yöneticilerinin devreye sokulduğu ve AKP'li Türkiye,Mısır gibi ABD taşeronu ülkelerin bu diplomatik işgal sürecine katılacağı bir tür abluka deneniyor.
"Tayip Radyo Televizyonunun" kahpece bir bayağılıkla haberleştirdiği "Filistin halkı Türk askerini istiyor" yalanı aslında başından beri ABD-israil- AKP ilişkisini ortaya koyuyor.Açıkçası ABD diğer işgal bölgelerinde olduğu gibi Türkiye'yi bu suça ortak etmeye çalışıyor.Tayyip Erdoğan daha şimdiden askerin gitmesi gerektiğini dillendirmeye başladı bile.
Televizyonların Filistin'de ki işgal için Lübnan benzetmesi yapması savaşın seyri doğrultusunda doğrudur.İsrail Lübnan'da Hizbullah karşısında tıkandığında yine aynı oyunu kurmuş ve Türk askeri Lübnan'a gönderilmişti.Türk askerinin Lübnan'da yaptığı ise Hizbullahı silahsızlandırmak olmuş buda direnişin zayıflamasına sebep olmuştur.

Türkiye günlerdir Filistin için ayağa kalmış durumda lakin AKP Filistin'in mezarını kazmak için elinden geleni ardına koymuyor.Herhalde Filistinli kardeşlerimizin bu iğrenç tabloya bakarak içlerinden bizi tükürükle boğmayı geçirmeleri işten bile değildir.
Bunun yanı sıra Filistin için diye yapılan şeriat propagandalarını saymazsak genel olarak Türkiye toplumu Filistinli kardeşlerine desteklerini sunabilmiştir.Hele Türkiye komünist partisi'nin günlerdir İsrail büyük elçiliği ve konsolosluğu önünde tuttuğu 24 saatlik "insanlık nöbetleri" bu ülkenin alnının akı olmuştur.Lakin yetmez, bu şekilde yetmeyecek.Halkımızın biran önce bu kirli pazarlık masalarını dağıtması gerekmektedir.AKP ve sermaye sınıfı bir an önce def edilmelidir.Ülkemize ve insanlığa huzur, ancak ve ancak sosyalizmin ayak seslerinden ürken emperyalizme karşı sosyalizm mücadelesinin yükseltilmesiyle gelecektir.
Türkiye buna yazgılıdır.Şimdi ise bu ülkeden emperyalizmi kovmanın zamanıdır.Filistin'le ancak böyle dayanışılır.Filistin'de, biz de,dünya da ancak böyle kurtulur.
İsrail sırasını savdı,sıra işgalcilere kaybettirecek olanlardadır…

Önceki ve Sonraki Yazılar