BİZİM BEYAZ VOSVOS LİMUZİN ÇÖPTE ..!

Evet yanlış okumadınız Dünyanın en garip limuzinleri arasında 9.sırada yaklaşık bir milyon kişinin internette görmek için tıklattığı, ,Foto haber bölümünde yer alan Vosvos Şenliğinin simgesi Ordu"lu Turizmci “ Meyhanesiz Meyhaneci” Enis Ayar"ın tasarımı,52 AF 009 plakalı Dünyanın merak ettiği Vosvos Beyaz Limuzini Bakımsızlıktan çürümeye terk edilmiş sanayide çöpe atılmış..


Organize Sanayi bölgesinde bir kaportacının yanındaki çöpe atılan bir milyon insanın merak edip görmek istediği Erol Karaer"in gazetedeki Başlığı ile” Bizim Limuzin”in Vosvos şenliklerindeki hikayesi ise şöyleydi:

Ordu Belediyesinin Öncülüğünde Beyaz adam Enis Ayar"ın koordinatörlüğünde 1995 senesinde başlatılan Vosvos Şenliklerine hazırlanan ve tamamen Enis Ayar tasarımı olan Beyaz kaplumbağayı uzatıp limuzin yapınca İnsanların sempatisini ve Basın"ında dikkatini çekmişti.
İşte bu görüntü sevimlisi Limuzin bir anda Ordu Vosvos şenliğiyle birlikte hem Ordu"muzun televizyonlarda gazetelerde günlerce reklamını yapmış hemde Türkiye"nin gündemine girmişti.
Ordu Belediyenin ve Koordinatörü Enis Ayar"ın Şenlik davet çağrısına uyarak Türkiye"nin dört bir tarafından Ordu Vosvos şenliklerine katılabilmek için Ordu"ya gelen yaklaşık 150 vosvos ile Şehir turu yapan ,Vosvos kortejinin başını çeken Bizim Beyaz Limuzin bir anda dikkatleri çekmiş Vosvosçularında büyük ilgisini görmüş şenliklerin de simgesi olmuştu.
Daha sonraları da Türkiye"nin çeşitli yerlerinde katıldığı Vosvos etkinliklerinde Vosvos severlerin ve diğer insanların, özellikle dikkatini çeken 52 AF 009 plakalı Beyaz Vosvos"u dünyada başka eşi olmayan bir konuma getirerek Limuzin Vosvos yapan Enis Ayar Dünyanın dikkatini çeken Vosvos Limuzininin E-Kolay internet sitesinin foto haber bölümündeki konumunda Dünyanın en garip Limuzinleri sırasında 9. sırada olduğunu öğrendi.
Haber Ajansından gönderilen bu fotoğraf şimdi dünya internetinde meraklıları ile buluşuyor.
Dünyada başka bir eşi olmayan bu sayede Ordu"muzunda tanıtımını yapan 52 AF 009 Plakalı Beyaz Vosvos Limuzin"imizin bulunduğu site bir milyon insan tarafından görücüye çıkmasına çıkmışta Fotoğrafın aslı olan Beyaz Limuzin şimdi Sanayi sitesinde bir kaportacının yanındaki çöplükte çürümeye terk edilmiş vaziyette bekliyor.
Yandaki kaportacının bile farkında olmadığı Beyaz Limuzin eğer Dünyada şimdilik bir milyon insan tarafından merak edilip tıklanmışsa onun yeri çöplük olmamalı. Çöplükten alınıp biraz masraf edilerek şehrin münasip bir köşesinde bir kaide üzerinde Şehrin mobilyası gibi teşhir edilmeli diye düşünüyoruz.
Dünyanın bir çok yerinde böyle simge olmuş güzelliklerin önünde fotoğraf çektiren milyonlarca insanın olduğunu da biliyoruz.
Ordu Valiliğinin desteği ile 9.su 2005 senesinde yapılan ve Afiş Tasarımını Dünyaca ünlü Ordu"lu grafiker hemşehrimiz Gürbüz Doğan Ekşioğlu"nun çizdiği Ordu Vosvos şenliklerinin Ordu"muzun ve yaylalarımızın Turistik tanıtımında üzerine düşen görevi yapmadığını söyleyebilir misiniz ?..
Tabiki hayır..!
Son vosvos şenliğinde Ordu"lu hemşehrimiz ünlü ses sanatçısı Nil Karaibrahimgil"in Turnalık yaylası ikidere Vosvos kampında dünyada belki ilk olan ve altından dere geçen bir sahnede spot ışıkları altında verdiği o muhteşem konserin görüntülü haberleri günlerce magazin proğramlarının haberi olduğunda Ordu"nunda yaylalarında reklamı oldu bütün bunların unutulması mümkün mü..?
Bence de hayır...!
Ordu Vosvos şenliklerin unutulan kahramanı Beyaz Vosvos Limuzin şimdi çöplükte..Dünyada bir milyon kişi onu görebilmek için internette…

Önceki ve Sonraki Yazılar