Herkes Üç Maymunu Oynuyor

islamda , münafıkların yerini kafirlikten daha öteye degerlendirir islam dini,çünkü renkleri belli degildir, sag gösterip sol vururlar, Sizden iz derler sizden degillerdir. Hz Peygamber (sav) münafıkların listesini hanzele (ra) bildirmişti.  "SİYASETİN MÜNAFIKLARI "

Bu nasıl münafıklık ?

Kurban bayramı partilerin bayramlaşma seansları olur.

Bil hassa takip ettigim bu bayramlaşmalardan bazı notlar anlatmak istiyorum.Ömer Dinçer başbakanlık müsteşarlıgı yapmış bu prof zat AKP İstanbul vekili. Eminönü ilçesine Ramazan bayramlaşmasına geldi , donuk bir yüz ifadesi gülmeyi unutmuş , kibirli ,kendini begenmiş , sanki birileri onu zorla getirmişte bir an evvel gitmek istiyor gibi . Oturur oturmaz saatine bakıyor , biryere gitmem lazım vaktim yok falan diyor, şaşırıyorum...

Gelme abi o zaman... Kimse senin yüzüne hasret degilki...On dakka kalıp gidiyorlar. Kalanlar hayati yazıcı belediye başkanı nevzat er in kankisi .
"belediye başkanı NEVZAT er fıkra anlatıyor ve kapatıyor olayı ve ekliyor ben dört tane fıkra bilirim onu anlatırım diyor.

Bayramdan bayrama vekilleriyle bir araya gelen parti tabanı ,hiçbir mahalli konuyu ve genel politik konularda soru sormayı bir şey söylemeyi aklından bile geçirmiyor .Camide bile bundan fazla siyaset konuşulur.

malesef bir siyasi müessese de siyaset adına hiç bir şey konuşulmuyor ,bir arkadaş diyorki; yahu bir şey konuşup söylesem kimse benimle konuşmaz yalnız kalırım diyor.

iki sene önce bir bayramlaşmada egemen bagış ,recep koral hayati yazıcı gelmişti, birde eski refahlı ekrem erdem.  herkes fıkra anlattıktan sonra ben patladım ,buraya fıkra dinlemeyemi geldik dedim.. Malesef siyasi partilerin bil hassa AKP nin bayramlaşma seansları böyle geçiyor.

Türkiyenin en iki yüzlü tabanı AKP tabanıdır.

En münafık tabanı AKP Tabanıdır.

Herkes üç maymunu oynuyor.

Fatih ilçesi ile eminönü ilçesi kanun çıkarılarak birleştirilmiş ,allah rızası için yahu neden yaptınız diyen bir kişi yok .

Birde önceki belediye seçimlerinde başka partide olan ve meclis üyesi adayı olan bir sürü insan bakıyorum şimdi AKP nin ön saflarında .
"Bunlar analarından siyasetçi dogmuş gibi, her parti iktidardaysa onlarda o partideler ve hep öndeler... ilke inanç ve liyakat önemli degil onlar için... Taban bagırsada çagırsada bu adamlar birileri tarafından yeniden listelere sokuluyor.

Anlıcanız siyasetin çivisi çıkmış ...

Mahallinden olmayan adaylar ve mahallinden olmayan belediye meclis listeleri.
"Ordu da belediye başkan adaylarına bakın , atanmış adaylar , AKP Nin Ordu aday adaylarına bakın ithal adaylar var.

Bunlara dikkat etmek lazım.

Kendinizden olmayan adaylara teveccüh etmemek lazım. Hatta tarafsız kalma kartınıda kullanmak lazım.

Merkez yoklaması ile belirlenen adayların , sizin hislerinize degil kendi hislerine tercüman olacagına inanmak lazım. A partisi B partisi sistem olarak yöntemleri aynı , demokratik olmayan aday belirlemeleri ve buna sessiz kalan partililer . Siyasetçilerin iki yüzlülükleri tabanada yansımış onlarda üç maymunu oynuyor.

Partilerde kurumsallaşamayan parti içi demokrasi ve işleyiş ,iki yüzlü bir parti kültürünün oluşumunada zemin hazırlıyor.

Halkın yönetime katılması temsilde adalet ve fırsat eşitligi gibi degerlerin kimsenin umurunda olmadıgını anlıyoruz.

Tabanda demokrasi yönüne bir irade ve istem dillendirilmesse Milli şef mantıgına göre bir işleyişin devamı na evet demiş oluruz ...

"Deveye demişler neren egri, deve demişki nerem dogruki".

Önceki ve Sonraki Yazılar