16mart katliamı zaman aşımına ugradı

16 mart 1978 yılı beyazıttta okuldan çıkan ögrenciler üzerine el bombası alılarak 6 kişinin ölümüne neden oldu .

Amerikan beslemesi yerli işbirlikçi hainler tarafından gerçekleştirildi.

Benim hayatımda da dönüm noktası bir gündü , mahallemizde hiç geçinemedigimiz bir komşumuz vardı, bizim emsalimiz ve babası eski siyasetçi , ailece demokrat ve sol kökenli bir ailesi vardı.

Bir ismi devrim ikinci ismi mehmet'ti , bizde dalga geçmek içik oturdugumuz apartmanın girişine onu kızdırmak ve dalga geçmek için o zaman moda olan sol bir sloganı farklı bir üslupla pastel kalemle yazdık ,TEKYOL MEHMET PARDON DEVRİM diye yazdık. Apartman komşumuz bizi karakola şikayet etmiş, gece polisler bizi evden aldılar ikinci şube, birinci şube derken sabahladık abi şaka yaptık dedikse de inandıramadık, derken savcıya çıkarıldık savcı bey bize nasihat ettiler ve gönderdiler. Bizim siyaset hayatımız da başlamış oldu . Güzel arkadaşlıklar dosluklar kurduk, sınıf mücadelesi kavramıyla tanıştık

80yılların karmaşası içinde siyasi sürecin bir ferdi oluverdik, legal koşullarda siyaset hayatımız 12eylül darbesiyle farklı bir boyuta taşındı ve hayatımız zihniyetimizde degişti, islamla müşerref olduk namaz ibadet derken degişik bir boyuta taşıdık hayatımızı ve hala devam ediyor.

Farklılıkları analiz ederken , doğruları yanlışlıkları feraset yapımızıda geliştirdi, bizim için zenginlik oluşturdu .
Eski arkadaşlarımız ;  hepsini özlüyoruz hayatımızın bir dönümünü paylaştıgımız o dönem. Düşünün hiç birşey bulunmuyor sigara karaborsası var, yag yok tüp yok , benzin yok ve günde 4 saat elektirikler kesiliyor.  Mahallemizde bir tane telefon yok, büfeci şevket in dışında , imza topladık bir adet telefon kulübesi konsun diye, nihayet kulubemiz geliyor ve mahallemiz telofona kavuşuyor .

Hergün sokaga çıkarken öldürüleciz  korkusuyla işe gitmeler, saga sola bakmalar , tabiki şiddet diz boyu. Sıkıyönetim, derken 12 eylül darbesi. Bu süreç içinde akan kanlar, binlerce gencin kanı ,16  Mart bu anlamda bir örnek. 6 gencin öldürülmesi. 

 Suçlular dışarda ve zaman aşımına ugradı bu gün televizyonlar bildirdi . Soguk savaş dönemi ergenekoncuları  kontrgerilla dedigimiz birimler 50 lili yıllardan beri bu gelenegini devam ettiriyor .

12 öncesi süreçte bu amaçlanmıştı.

2008'li yıllara geldigimizde 30sene geçti bu terör gelenegi farklı isimlerle ve yöntemlerle yaşamasını devam ettiriyor . Kaos , şiddet,  Derken artık tasfiye edilme sürecine girdiler .

Dış kaynaklı ilişkileri olan bu oluşumların vatansever geçinen katilleri mahkeme önünde hesap veriyorlar , bu demokrasinin zaferidir, hukukun zaferidir.

İtalyada ve ispanyada oldugu gibi cezalarını çekmeliler .

CHP avukatlıgını üslendigi bu terör örgütü tarihi duruşmada bile ergenekon yanlısı yaklaşımlarla bu organizasyonların bir parçası oldugu kuşkusunu hissettiriyor .

"Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler diyenler" bile çocuklara biber sunarsa ne yapıcaz ?
16  Martlar yaşanmasın, DEMOKRASİ kazansın ve yerleşsin, katil genaralde olsa yargılanabilmelidir.

Önce onların dokunulmazlıgı kalkmalıdır .

Ülkeyi 12 Eylüle götüren sürecin bir benzerini 2008 lerde tatbik etmek isteyenlere, darbe karşıtı her kesimin karşısında durmalıdırlar.

Bu süreç 16mart katilleri gibi zaman aşımına ugramasın.

Ordululara sonsuz sevgi ve saygılar

Önceki ve Sonraki Yazılar