Hakan GAZİOĞLU

Hakan GAZİOĞLU

ERGENEKON DAVASINDAN AMERİKANCI SİVİL DARBEYE

ERGENEKON DAVASINDAN AMERİKANCI SİVİL DARBEYE


Nedir bu ergenekon denen şey,gerçekten böyle bir örgüt var mı,böyle bir örgüt varsa AKP'nin bunu sonuna kadar götürmesi iyi değil mi? Sorular uzatılabilir ama hemen cevap vereyim AKP ergenekon davasını sonuçlandıramaz! Neden mi ?

Nedeni son derece basit çünkü böyle bir niyetleri yok.Ergenekon davası siyasi bir davadır ve siyasi davalar sonuçlarından çok ortaya çıkardığı dinamikler ve gelişmelerle önemlidir.

AKP için davanın bu yönü kritiktir çünkü AKP dava süreciyle aslında Türkiye'de yürüttüğü emperyalist dönüşümün siyasal engellerini kaldırmaya çalışmaktadır.Sakın buradan davanın karşısında ki engelin ergenekoncu denen kontrgerilla çetelerinin olduğu sonucu çıkarılmasın kastettiğim bu değildir.

En başa dönersek ergenekon davası tam da AKP'ye kapatma davası açılmışken ortaya çıktı.AKP'ya açılan kapatma davasının iddianamesi okunacağı gün yani 2 nisan da büyük gözaltılar yaşandı.Bir anlamda AKP kendisine açılan davaya tepki olarak açtığı ergenekon davasıyla bir tür karşı hamle yapmış oldu.

"Büyük ABD uzlaşmasıyla" kapanan kapatma davası sürecinden muzaffer çıkan AKP cenahı ergenekon davasını kendisi ve AKP karşıtları arasına çekmiş oldu.

Bu dava AKP açısından bir alan daraltma davası haline dönüşmüştür ve buradan çetelerin,kontrgerillanın veya faşistlerin tasfiyesi çıkmaz.AKP daraltmaya çalıştığı alanda "ya bendensin yada ergenekoncu" demeye kendisinden olmayanı ergenekonculuğu savunmaya ve buradan işi "darbelerle savaştayız"a getirmeye çalışarak kendine alan açmakta ve AKP karşıtlarının siyasal hareketlerini sınırlandırmaya çalışmaktadır.Halbuki yaşanan bir tür amerikancı sivil darbedir.

Ergenekon davası ile faşist yüzünü ortaya koyan AKP hem yarattığı siyasal kamplaşmayla hem de faşizan gözaltı ve sorgulamalarıyla kendi karşıtlarını sindirmek istemektedir.Bu açıktır ki bir tür siyasal faşizmdir.

Fakat meseleyi darbelerle,faşistlerle mücadele noktasına getiren AKP ergenekon davası ile ülkede kendi sivil darbesini gerçekleştirmiştir.

Bu dava ile anti-emperyalistleri,yurtseverleri,bağımsızlıktan yana olanları ergenokonculukla,ulusalcılıkla,darbecilikle suçlayan,bağımsızlıkçı olanları,"çağdışı" küreselleşmeyi anlayamayan dinozorlar olarak addeden AKP, yürüttüğü emperyalist politikanın önündeki tüm direnci kırmak istemektedir.

Ergenekon davasının siyasal olarak ortaya çıkardığı gelişmeler bir yana AKP kontrgerilla içerisinde kadrolaşmasını temin etme uğraşındadır.Burada aksine derin devletin çökertilmesinden çok yeni sürece uygun olarak derin devletin AKP eliyle yeniden yapılandırılması vardır.

Kısaca AKP kendi diktatöryasını oluşturmakta yani Türkiye Cumhuriyetini her koşulda emperyalizm için daha uygun ve yönetilebilir hale dönüştürmektedir.Bu ise açıkçası bir tür amerikancı sivil faşizmden geçmektedir.

Buradan ayrıca AKP'nin yürüttüğü bu davayı bir tür "pisliklerin açığa çıkartılması" olarak okuyan ve "AKP'yi destekleyelim 12 EYLÜL ile hesaplaşmaya kadar götürürüz" diye düşünen ve SOL'u buraya angaje etmeye çalışan Oral çalışlar,Murat Belge,Ufuk Uras gibi liboşlara belki gereksiz olacak ama AKP'nin 12 eylül çocuğu olduğunu hatırlatmak isterim. AKP 12 eylül ile hesaplaşamaz böyle bir hesaplaşma AKP'nin de varlığının sorgulanmasını içerecektir.

Ergenekon davasının böyle bir derdi de yoktur, onun derdi bu süreçte Sol'un siyasal ve toplumsal etkisini artırma olanaklarının bertaraf edilmesidir.Kısaca bu dava "sol"a ön açmaz ancak keser ve dava süreciyle solun değerleri aslında yaratılan kamplaşmanın içerisinde çatışmaktadır kaldı ki buradan sola alan açılmadığı gibi AKP'ye steril bir işgal alanı açılmıştır.Burada ise liberal solun günahı büyüktür.



Denebilir ki "bir sürü kişi yakalandı,yakalanmaya devam ediyor,bu kişiler hiç mi kontrgerilla değiller?

Samimi olarak soralım AKP'nin salt olarak çete üyelerinden darbecilerden ne rahatsızlığı olabilir.Hadi diyelim bunların bir kısmı gerçekten çeteci buradan ne çıkar!Sizce burada bizim açımızdan yeni bir şey var mı?Yıllardan beri SOL bunu kavgasını vermiyor mu? Burada yeni olan hiçbir şey yoktur; için de MHP'nin olmadığı,ülkü ocaklarının olmadığı,12 eylül generallerinin olmadığı,özel harp dairesinin olmadığı,Fethullah Gülen'nin olmadığı bir "kontrgerilla" operasyonumu olur?

Oysa davanın içeriğinde Deniz gezmişleri bulmak mümkün,hatta Sivas'ta bu davanın kapsamında olması gereken gericilerin yaktığı yangından güç bela kurtulabilmiş Aziz Nesin'i bulmak mümkün.Kimse kimseyi kandırmasın,ne yazık ki o kadar saf değiliz yemeyiz.

Bu nedenle yurtseverlerin hem AKP ile hem de ergenekoncu denen derin devlet ile hesabı vardır.Bizim için tek yol bu ikiliyi tarihin çöplüğüne göndermek olacaktır.çünkü AKP'de ergenekoncularda biririne muhtaçtır ve ikisi de amerikancıdır.

Unutulmamalı ki bu ülkede ki en büyük ergenekoncu bağımsızlıktan yana olanlar değil amerikancı olan AKP ve sermaye sınıfıdır.Bu oyun onların davasıdır,bizim davamız ise onların oyununu bozacak olandır.

Not: Bu gazetenin köşe yazarlarından biri olan ve benim daha önce AKP faşizmi ile ilgili olarak yazdığım bir yazıda yaptığım faşizm tarifinin Dimitrov'un faşizm tarifine uymadığını haykıran "kalep" beni faşizmi anlamamakla suçlamış ve genç olduğumdan dolayı "sen daha toysun abin sana bir okusun" tadında bir yorum yapmıştı.

Yıllardır düzenin gençliği erken yaşta yaşlandırma,onu siyasal hayatın dışında tutma politikasının bir parçası olan bu veciz küçümsemesine gülüyor yazıyı tam okumadığı gibi anlamak istemediğini düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar