12 Eylül 28 yaşında

Salim MERİÇ

50 li yaş kuşakların daha iyi hatırlayacagı bu darbe dönemi ve öncesi koşulları biraz anımsayamaya çalışalım.


Ergenekon oparasyonlarıyla da ortaya çıkan darbe koşullarının hazırlanmasında bize anlattıgı ögrettigi çok şeyler oldu

.Bizler 1980darbesini anlamak için ferasetimizi genişlettik .Süikastler ,şiddet , kaos ,infial gibi oluşumların darbenin gerekçeleri gösterildi ,halk şiddet ve anarşiden bıkması aman gelsinlerde kurtarsınlar diye düşünülmüştü ülkemizin MESİHİ gibi ortaya çıkan darbecileri halkta kabul etti .

İyiki geldiler dediler darbecilerin hazırlattıgı anayasayıda büyük çogunluguyla kabul ettiler.


Aslında buda benin altında ne şeytanlıklar yatıyor,ne oyunlar çıkıyor.Ve darbeye karar verilmesi 21aralık 1978 yılındaki Kahraman maraş olaylarıyla tetige basıldı .

CIA ve yerli işbirlikçileri maraşta binlere varan insanı katletiler Amaç bu olaylar arifesinde sıkıyönetim ilan edilmesi amaçlanmıştı ve olduda ,bölgede garnizon komutanı .

Maraşta olaylara hiç bir müdahalede bulunmamış ve göz yumulmuştur .Türkiye genelinde sıkıyönetim ilan edilmiş asayiş generallerin eline geçmiş 80yılına kadar şiddet ve terör tam gaz devam etmiş hergün onlarca kişi evlerinden çıkarken işe giderken öldürülür ve gazetelere bol manşet olurdu.

Şimdi bakıyoruz sagcılarda solcularda emri aynı merkezden alıyorlar ,Sistem kendi örgütlerini kuruyor bazen sagcı bazen solcu oluyor biraz islamcı oluyor ve darbeye zemin hazırlanacak her icratı ifa ediyorlardı .Görüntü bu ,lakin türkiyeyi darbeye zorlayan nedenleri ve çevresel faktörleriyle anlamamız lazım.


1978Afganistanda rus işgali ve iran islam devrimi Batıyı NATOyu sarsmıştır .

Soguk savaş dönemin en önemli olaylarıdır ve natonun güney dogu kanadında boşluk oluşturmuş, gelişmiş silah sistemleri olan İRAN sah döneminde bölgenin jandarması olan bu ülke şimdi Amerikan karşıtı bir bir ülke olmuştur .1967den 1974 kadar olan süreçte YUNANİSTAN da
askeri cunta yönetimi altındadır ve ülkede terör estirmektedir ATİNA ünüversitesinde 1973teki gösterilerde bine yakın ögrenci öldürülmüştür .


1974 te kıbrısta makaryosa nikos samson darbesini destekleyen ve adaya yunanistana baglamak isteyen cunta Türkiyenin müdahalesiyle amacına ulaşamadı 21temmuzda yunan cuntası karşı bir darbeyle devrildi .

Sürgündeki deneyimli politikacı kostantin karamanlis geldi .Bu süreçte barış harakatının başından sonuna kadar bilgisi olan ABD türkiyenin adaya çıkmasını bizzat istemiştir ve göz yummuştur Dönemin ABD dişişleri bakanı KISINGER başkan NİXON la telofon konuşmalarında aslında koministlere ve dogu blokuna dayanan makaryosun devrilmesinin aslında pek fena olmadıgını belirterek kıbrısı ne makaryosun nede nikos samsonun yönetmemesi gerektigini söyledi nixon da kısıngere çözüm yönünde ne uygunsa yapın dedigi söylemiştir .

Kıbrısta Kominist akel partisinin güçlü olması ve YAHUDİLİGİN kıbrıs üzerindeki tarihi emelleri oldugundana adanın HELENLERİN eline geçmemesi ve adanın bu şekilde bölünmüş halde kalması süreci ni ABD nin destekledigini biliyoruz.

Damat rüstem paşa zamanında fet edilen kıbrıs 1554 endülüs ve portekizden engizisyon bahanesiyle venedik üzerinden türkiyeye gelen josef nassi ailesine kıbrısta bir yahudi krallıgı kurmak amaçlıydı .Sokollu mehmet paşa nın mücadelesi sonucu engellendi Lakin avrupada osmanlı karşıtı haçlı ittifakı oluştu inabatlı deniz savaşında osmanlı donanmasını bozguna ugrattılar.

Osmanlının bilhassa süleyman döneminde yahudi ligin saltanat üzerinde büyük etkisi vardı en güzel dönemlerini bu dönem yaşadılar 3 MURAT Döneminde bu yahudi ailelerin mallarına el kondu bir çogu katledildi bundan sonra iki yakalrı bir araya gelmedi .

Kıbrıs yahudiler içinde çok hayati bir bölge ABD dişişleri bakanı KISINGER de bir alman yahudisi ve o dönem barış harakatının tüm safhalarından haberdar olan ABD türkiyenin müdahalesini istemiş ve göz yummuştur hatta yunanistanın Trakya üzerinden türkiyeye saldırmasına mani olmuştur.Helenler dünyanın en anti semitist ulusudur .

Yunanistan harekattan sonra NATO dan askeri kanattan ayrılmış 1980 ne kadar bu devam etmiştir .KENAN AVRAM CUNTASI 1980askeri darbesinden bir ay sonra avrupa müttefik kuvvetler komutanı General BERNARD ragers ismiyle tarihe geçen RAGERS planını kabul edip yunanistanın natoya yeniden dönmesi için vetoyu kaldırmıştır.

Yunanistan 6 ay sonra AB alınmış Türkiye bu anlamda hayati yanlışlar yapmıştır lakin 1980 askeri darbesinin asıl yapılış nedenide budur .Anarşi terör falan degil Anarşi ve tötörü kendileri başlatıp körüklemişlerdir darbeye zemin hazırlamak için .Ölen her gencin, akıtılan kanında darbecilerin parmagı vardır.


MESİH diye ortaya çıkanlar aslında batının çıkarları için bu darbeyi yaptıkları ortaya çıkmıştır .Dönemin ABD başkanı jimy CARTER darbeyi haber verdiklerinde söyledigi söz çok manidardır, demiştirki bizim çocuklar başardı ,evet onların çocukları ve beslemeleri ,kıbleleri aynı BET AMİKTAŞ olan bu ekip kendi misyonlarına hizmet etmişler binlerce vatan evladını bu maksatla harcatmışlardır .

Biz onlara haklarımızı helal etmiyoruz .Demokrasiye toplum olarak sahip çıkmamız gerekliligi hayati bir zorunluluktur.28 şubat ve son ergenekon darbe girişimleri nin altında yatan gerekçelerin hepsinin ne laiklik ne atatürkçülük oldugunu biliyoruz ,Her dönem bu kavramları kaşıyıp müdahaleye gerekçe oluşturmaya çalışıyorlar Kahraman solcularımız bazen darbecilerle aynı lavoboyu kullanıyorlar .

UYAN ARTIK UYKUDAN UYAN UYAN ESİRLER DÜNYASI

Önceki ve Sonraki Yazılar