MARKA KENT ORDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan “ ORDU ŞEHİR KİMLİĞİ ÇALIŞTAYI” nın ikincisi 21 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. İlk toplantıya davet edilenlerden olduğumdan toplantının tamamını izleme şansım oldu. 
İlk toplantıya katılanlardan Cumartesi günü için rapor sunmaları da rica edildi. 
İlk toplantının özü, Ordu’nun geleceği ile ilgili projelerdi. Yani Ordu’nun marka Kent olması için atılacak adımların tespit edilmesi idi. 
 
Beni bu toplantıda en fazla heyecanlandıran konu “ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri” oldu. Bu toplantıda şehrin temel sorunları ve Ordu’nun geleceği ile ilgili hayaller de tartışılmaya açıldı. 
 
Şimdi katılımcıları verecekleri raporlar değerlendirilip gerekli adımların atılması bekleniyor. Ben “ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim” ile ilgili bir rapor hazırlayarak ilgililer mail aracılığı ile ilettim. Keşke bu tür katılımcı toplantılar daha önceki yönetimler tarafından da yapılabilseydi.
 
Belki bir çok yanlış proje engellenebilirdi. Bu yanlış projelerin başında da Belediye Hizmet Binasının aynı alana tekrar yapılması geliyor. Aslında STK ile bir araya gelindi ama bütün STK nin karşı çıkmasına rağmen bu projeden vazgeçilmedi ve Ordu’nun bağrında beton yığını çalışmaları devam ediyor. Güzel olan şimdiki yönetimin çok kapsamlı bir katılım ile Ordu’nun geleceğini beraberce yönetme düşüncesidir. 
 
Aslında katılımdan ve birliktelikten çekinmemek gerekir. 
Çoğulcu iradeye saygı duymak ve projeleri halka açmak gerekir. 
Kapı arkasında yapılan her proje eleştiriye her zaman açıktır.
Ben Büyükşehir Belediyesinin daha ilk günden itibaren Ordu için düşündüğü her projeyi kendi haklı ile paylaşmasını tam bir demokratik kültür olarak değerlendiriyorum. 
Ordu Şehir Kimliği Çalıştayının Ordu’muza hayırlı olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar