1 MAYIS VE TAKSİM! FAŞİZME ÇEYREK KALA!

Siyasi iktidarın tüm isteğinin önünde tek engel var.

Kitle hareketleri.

Eğer 1 Mayıs’ta kitleler Taksim Alanı’na gitmekte ısrar ederler ve başaramazlarsa bir daha kitleleri toplamak hemen hemen olanaksız hale gelecektir.

Taksim, burjuvazi tarafından, deneyim kazanılmış en iyi korunan bir alandır.

En kötü taktik, en iyi korunan mevzilere saldırmaktır. Hiçbir iyi komutan bunu yapmaz.

Eğer 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak inadı sürer ve TOMA’lar, Gaz Fişekleri karşısında kitle kırılırsa siyasi iktidar karşısında hiçbir güç kalmamış olacaktır.

Keskin sloganları bir kenara bırakarak yasal alanlarda kitlesel eylemler yapmak tüm muhalif güçlerin morallerini düzeltecektir.

Bu durum burjuvazi karşısında geri adım olmayacaktır. Çünkü burjuvazi 1 Mayıs’ın kutlanmasına tümden karşıdır. Ayrıca kitlesellik burjuvazi için korkulu bir rüya olacaktır.

Ama, Marksizm, Lenin’izm den nasibini almamış goşist yapıların Taksim inadı sürecek ve Taksim dışındaki tüm önerileri  korkaklık ve oportünistlik olarak değerlendirecektir.

Eğer devrimci güçler “kuyruğu” dik tutmak adına Taksim’de ısrar ederlerse büyük bir kumar oynamış olurlar. Ya başarırlar ya da kitle filan kalmaz…

Unutmayın İran’da da yüzbinler alanlarda şeriata karşı yürümüştü. Yanlış önderlik, yüzbinleri kırdırdı, İran’ı bu hale getirdi.

Sonuç olarak 1 Mayıs eylemi neyi hedefliyor? Siyasi iktidarı devirmeyi hedeflemiyorsa boşuna Taksim inadını sürdürmeyin.

Ayrıca, hiçbir gerici iktidar insanlar sokaklarda yürüdüğü için yıkılmamıştır.

Barışçı geçiş olanaklıdır ama siz de silahlı olursanız.

Önceki ve Sonraki Yazılar