Padişahta olsa "Hak Yedirtmeyiz" !

 Başbakan Erdoğan, dün Ordu'da Cumhuriyet meydanında konuştu.
 
Türkiye Komünist Partililerce "Padişah" tanımlamasıda  yapılan Başbakan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde; 
 
"Ordu’nun geleceğini ilgilendiren bir başka önemli projemiz, Karadeniz-Akdeniz Yolu...
Bu yol, Sultan Abdülhamit Han’ın projelendirdiği, asırları aşan bir rüyaydı.
Ordu'yu Sivas üzerinden Hatay ve İskenderun'a bağlayan 600 kilometre uzunluğundaki bu yolun bir kısmını bölünmüş yol olarak inşa ettik. Kalan kısımlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Karadeniz-Akdeniz Yolu için, sadece Ordu sınırları içinde 12 kilometre uzunluğunda 22 tünel bulunuyor. Bu yolun Ordu bölümü 88 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 315 milyon liraya mal olacak. Karadeniz-Akdeniz Yolunu 2015 yılında inşallah tamamlıyoruz. Hayalin gerçek olmasına bir yıl kaldı", demişti .
 
Ordu Kent yazarlarımızdan Tarihçi araştırmacı Adnan Yıldız Bir yazı/yorumunda  Dere yolu için ,
 
"Bahsedilen yol  ( Dereyolu) Abdülhamit döneminde değil Abdülaziz döneminde 1864'den itibaren çalışmaları başlatılmıştır.
Adülhamit döneminde 1884 yılında da Trabzon Valisi Sırrı Paşa Ordu tarafını Sivas valisi Halil Rıfat Paşa da Sivas'tan Mesudiye'ye kadar olan bölümünü tamamlamış ve 29 Eylül 1884 tarinide Ordu sahilinde Sırrı Paşanın konuşmasıyla açılmıştır.
Ve yoluin başlangıcı olan caddeye de Sırır Paşanın adı verilmiştir.
Ancak 1900 yılı başlarında bu yol işlemiz hale gelmiştir.
Neyse Kuzey Yıldız Dergisinin Nisan sayısında Sırrı Paşanın konuşmasıda dahil 2014 yılına kadar olan bu yol hikayesi yayınlanacak..
Biz şimdilik yanlışı düzeltelim ve tekrar edielim bu yola ABDÜLAZİZ DÖNEMİNDE BAŞLANMIŞ VE PLANLANMIŞ Abdülhamit döneminde ise tamamlanmıştır".
O yüzden padişah da olsa kimsenin hakkı yenmesin vesselam:)

Önceki ve Sonraki Yazılar