Doç. Dr. Birol ERTAN

Doç. Dr. Birol ERTAN

ANKARA’NIN TAŞINA BAK !

Yazının başlığını gören okuyucularımızın, “Gözlerimin Yaşına Bak …” diye devam ettiğinden eminim. Bir Pazar akşamı bu yazıyı kaleme alırken, ülkemin başkenti Ankara’nın içler acısı halini düşününce gözyaşlarımızın yetersiz kalacağını söyleyebilirim.


20 Ekim 2013 Pazar günü, Kurban Bayramı tatilinin son gününde Ankara’da sular kesik. Kaç saattir kesik biliyor musunuz? Tahminlerinizin ötesinde, Başkent Ankara’nın kalbi olan Çankaya ilçesinde 48 saattir sular kesik.  Yakın zamanda da bir kesinti yaşamıştık ve 36 saate yakın Ankaralının suları kesilmişti. Şimdi yine vana değişimi bahanesiyle sularımız kesik. İşte size AKP Belediyeciliği !

Başkentin merkezi olan Çankaya gibi bir ilçede nasıl sular kesilir? “Çankaya Köşkü’nde oturan Cumhurbaşkanı buna tepki göstermiyor mu?” diyenleriniz olduğunu biliyorum. Şimdi size yaşanmış bir olay daha anlatayım da şaşkınlığınız biraz daha artsın.

Çankaya-Yıldız’da bulunan bir fırıncı-markete Pazar günü kahvaltı yapmaya gitmişim. Arabamı trafiğe uygun biçimde çizgilerin içine, market önüne park etmişim. Bu arada dışarda sirenler, polisler bir anda ortalığı şenlendiriyor. Garson gelip “arabanızı çekmeniz gerekiyormuş” diyor. Neden diye sorduğumda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yoldan geçeceğini söylüyor.

Cumhurbaşkanı yoldan geçecek diye bütün arabaları kaldırıyorlar. Polise giderek “Cumhurbaşkanı geçerken nefes alabilir miyiz?” diye soruyorum. Gülümsüyor. Bir Pazar günü bizim halimiz de ortada dercesine bir gülümseme polisin yüzündeki.

Yaklaşık yarım saat vatandaşı ve park eden araba sahiplerini rahatsız etme durumu devam ediyor. Sonunda birkaç motosikletli polis, arkasından birkaç koruma arabası, sonra birkaç motosikletli polis ve arkasından bir sürü koruma arabalarıyla Cumhurbaşkanı geçiyor ve hayat normale dönüyor. Vatandaş müthiş öfkeli, söylenenleri yazarsam hakkımda dava açılır.

Başkent Ankara’da bayram tatilinde ODTÜ arazisine izinsiz girip ağaç kesen belediyenin başkanı, başkenti 48 saattir susuz bırakmış. Suyun geleceğini açıkladıkları saatten bu yana 8 saatten çok zaman geçmiş. ASKİ’yi ararsanız telefona bakan yok. Onlar tatilde yol yapmak için ağaç kesen bir belediyenin tatilde telefonlara bakmayan su sorumluları.

Gelin Ruhi Su’dan bir türkü dinleyelim. Sonra yazıya devam ederiz :http://www.youtube.com/watch?v=vm4XS65l8nU .

Değerli okurlar, gerçekten de Ankara’nın taşına bakıp gözlerimizden yaşlar geliyor. 21. Yüzyıl Türkiye’sinde halkın paralarıyla hizmet vermesi gereken bir yerel yönetim, yol yapmak için ağaç kesiyor, kentin göbeğinde 48 saat susuzluk çekiliyor. Bu arada Cumhurbaşkanı geçecek diye yüzlerce polis alarmda yollarda araba topluyor. İşte size Ankara !

Daha ne söyleyelim dostlar ! Gerisini sizler söyleyeceksiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar