82anayasasını ergenekoncular yaptı

12Eylül cuntası darbeyle birlikte bir ay sonra tarihe racırs planı diye geçem yunanistanın natonun askeri kanadına dönmesi için vetoyu kaldırması ile amacına ulaştı .

Darbenin asıl nedeni buydu.İkinci işleri yeni anayasa yapmak oldu yeni anayasa hazırlanması için Prof.orhan aldıkaçtı tercih edildi genarallerin siparişi üzere yeni anayasa tamamlandı .

Halk refarandumuna sunuldu ,yüzde doksan beşle kabul edildi.

refaranduma karşı çıkma egiliminde olanlar evlerinden toplandılar bende buna dahilim ,evimden alındım siyasi şubede bi güzel bekledik ertesi gün bıraktılar .benim gibi yüzlerce insan gözaltına alındı .

Yeni anayasa baskı ve sopa zoruyla ,diktayla zorla onaylatırıldı.

Demokratik olmayan bu anayasayı demokratik ölçüler içinde degiştirmek isteyen şimdiki hükümet ,öyle söylüyorlar,karşılarına CHP ve vesayetin devam etmesini isteyen güçler bunlar kim ?1924mübadelesiyle selanikten getirilen sabatay kökenli yahudiler ,kendilerini türk gibi kabul eden müslüman gibi gözükmeye çalışan evlerinde yahudi ritüellerini gizli gizli yaşayan bir cemaat .

Bunlar devletin her kesimine nufuz etmiş solcusunun içinde sagcısının içinde islamcısının içinde bürokraside sanat camiasında ,basında bankacılıkta askerde ,kurdukları sistemin devam etmesini istiyorlar .

Ülkede her fitnenin ve kavganın altında bunlar var .

Banka hortumcularıda bunlar .

Yeni sivil anayasayada karşı çıkan bunlar ve hizmetkarları, bunların kıblesi BET Amiktaş(yani süleyman tapınagı) Sorun sırf türban degilki demokratikleşme .
Avrupa birligi sürecinde bizden istenilen yasalarımızı demokratik standarda getirmek AVRUPA DEMOKRASİLERİNDE SİSTEM NE İSE ONUN TESİS EDİLMESİ BİZDE ONU İSTİYORUZ .

Terör bahanesiyle 26yıldır oyalıyorlar ,terörün müsebbibide bunlar .

CHP başkanı baykal bugün gurup toplantısında anayasayı degiştirmeyin altında kalırsınız diyor ve cunta anayasasının devamını istiyor .

Mesele laiklik falan degil halkın özgürleşmesini istemiyorlar Din ve vicdan hürriyeti hak ve özgürlüklerden korkuyorlar ,DEMOKRATİKLEŞME İSTEMİYORLAR hükümette yanar döner politikalarla bu sürece hizmet ediyor .

Herkes aslında oyalıyor .
Gelelim prof .orhan aldıkaçtıya 82 anayasasını hazırlayan zat , rahmetli oldu, topragı bol olsun .Ergenekon soruşturmasıyla gözaltına alınan Eski mao cu Dogu perinçek in partisi işçi Partisinden 1989 seçimlerinde milletvekili adayıydı sayın prof .orhan aldıkaçtı .

Yaşasaydı belki oda ergenekoncu diye tutuklanırdı bellimi olur .

Şu işe bakın kimin eli kimin cebinde .

Halkın degerlerini tanımayan bu gürüh ,ülkenin miyammar yada kuzey kore gibi olmasını istiyorlar .
İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİNİN 60INCI YILI KUTLANIRKEN şu hale bakın ülkenin 30lı yılların karanlıgına götürmek istiyorlar.

Türkiye 1950li, yıllara kadar sıkıyönetimle idare edildi .

Bunlar böyle bir sistem istiyor
Ülkenin demokratları vatanseverleri mazlumlar DEMOKRATİKLEŞME İÇİN TEK YÜREK OLUN.

Sorun laiklik sorunu degil .Selanik kökenlilerle anadolunun kavgasıdır .

Bu anlamda demokrasiye sahip çıkalım çünkü demokrasi bir denge rejimidir.

Yeni sivil anayasa hazırlanmalı ve bizler bu sürece destek vermeliyiz .

Önceki ve Sonraki Yazılar