SADE BELEDİYE BİNASINI DEĞİL TÜM ORDU’YU YIKALIM..

Nerden icap etti, bir türlü anlayamadım,

Önce binamızı restore edeceğiz diye proje plan ihale yaptılar,

Sonra oturdukları binanın altını oydular,

Ortalığı depreştirip karıştırdılar,

işin içinden çıkamadılar, başka yapılacak iş yokmuş gibi,

Biz enayi, Ordu’luların ödediği vergilerle yapılmış olan ve kendi oturdukları bu kamu tesislerini gaza gelip, kütür kütür yıktılar..

Biz Seyit Torun ve ekibini yıksın, yaksın diye onları seçmedik,

Geri kalmış iller arasında yer alan ilimize hizmet getirsin diye seçtik ama nafile..

Bu yıkım da yetmedi, müteahhit kökenli boyalı bir kısım, yerel basın, koro halinde yanındaki diğer kamu binaları da yıkılsın diye tutturdu,

Başkan konuşmadan hiç boş durur mu?

O’da, yıkılan alana bakan binalardan oluşan fabrikalar sokağı tümü yıkılsın, diye fikir beyan etti…

Ya millet yanmış, yıkılmış, kimsenin umurunda değil,

İlla binalar yıkılsın, meydan büyüsün diye tutturdular,

Bütün Ordu’yu Fidangör’den Akyazı’ya kadar her tarafı yıkın,açın, geniş bir ova meydan olsun.

Başka iş yokmuş gibi, meydanı büyüttükçe büyütün ki, içinden çıkamadığınız şehrin diğer büyüyen sorunları küçülsün, arada o sorunlarımız kaybolsun gitsin.

Melet yatağına hızla yığılmaya devam eden devasa çöpün pis kokusuna karışan pahalı ve kirli içme suyuna, yeni oluşturulan Belediye meydanı mı çözüm olacak?

Şehir içinde bütün kaldırımların otopark yapılmasına ve esnaf işgaline, şehir içi trafik terörüne, yeni Şehir meydanımız mı çare olacak?

Ahmet Cemal Maden bulvarında yılan hikayesine dönen ve bir türlü bitirilemeyen 1km.lik duble yolun yapımı rezaletine yeni Şehir meydan ile dur mu denecek?

Tüm şehirde doğalgazcıların yollarda yaptığı kazılara ve her türlü çirkin ve tehlikeli çukurlara , yarım ve açık bırakılan rögarlara ,bu meydan muhabbeti ile mi ilaç olunacak?

Yıllardır ne olduğu bilinmeyen kanalizasyon deşarjının halen Civil deresinden denize boşaldığı yerde millete koli basilli barakalı plajların getirdiği her türlü sıkıntılar, demek ki yeni meydanlarla kapatılacak. Ne yapalım, hayırlısı olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar