Hidayet mi siyaset mi?

Hidayet; bütün peygamberlerin ugruna mücadele ettigi  ALLAHın istedikleri, bir hazine, sıratil müstekim, dosdogru yol.

 Allah nebilerini  resullerini gönderdi onları bu yolda çalıştırdı dayak yediler hakarete uğradılar öldürüldüler .

ALLAH  hidayeti kendi kudret elinde tutuyor. Peygamberlerin çalışmasını hidayet vermek için sebeb kıldı. Onlar gündüz dolaşırlar gece kavimleri,  ümmetleri için dua edip gözyaşı dökerlerdi. Bu çalışmalarının en önemli tarafı gece dualarıydı. Peygamberimiz SAV her gece kalkar kıyamete kadar gelecek insanların hidayeti ve kurtuluşu için dua edip aglardı, sakalı ıslanıncaya kadar bu devam ederdi.

  Bu uğurda Allahın yardımını almak ve güneşin doğdugu her eve din gitsin  için, gücünden fazla mihnet gösterir, ona tabi olan sahabeye de bu çalışmayı yapmaları konusunda ögretilerini ifade eder talim ederlerdi. Çünkü ALLAH  bu çalışmayı her müslümanın yapması gerektiginide kuranda ifade etmektedir.

 Bunun için bu ümmet hayırlı ümmet oldu peygamber SAV ögrendiklerini gittikleri ülkelerde diyarlarda teblig ettiler dini mübin yer yüzüne bu şekil yayıldı .

 "SİZ İNSANLAR İÇİNDEN ÇIKARILAN EN HAYIRLI ÜMMETSİNİZ İYİLİGİ EMREDER KÖTÜLÜKTEN NEHY EDERSİNİZ ALLAHA HAKKIYLA İMAN EDERSİNİZ" DİYOR.

ALLAH cc peygamberi standartlarda ve metodlarla yapılan bu davet çalışması, nasıl allahın resulüne başarı ve hidayet kapısı açtıysa, onun prensipleriyle yapıldıgında allahın yardımının alınacagını hidayet kapılarının açılacagını bildirilmiştir .

Onun  uyguladıgı yöntem ve prensiplerin dışında yapılan çalışmalar din çalışması olmayacaktır, allahın yardımı da olmayacakcaktır.


Günümüzde bir takım oluşumlar 35 yıllık süreç içinde bir takım söylevler geliştirerek siyasi ve politik yöntemlerle bir yere varmayı denemişlerdir .

Dini ve islami söylevleri politik söylevlerle harmanlamış makama talip olma yolunda bayağı mesafe kat etmişlerdir de...

Bu gün gelinen nokta iktidar olan bu oluşum bir anda geçmişiyle ilgili  öz eleştiri yapmış, demiştir ki; biz bu işi daha önce abarttık ve Sloganlaştırdık.

Bir takım gömlekleri çıkardıkları gibi söylevleride degişmiştir. Yüzbinleri peşinden sürükleyen bu oluşumlar, makam elde etme ihtirasıyla, siyasi yöntemlerin HİDAYETle alakası olmadıgını da gördükleri kanatindeyim.

Bu milletinde görecegi umudu taşıyorum.

Türkiyedeki müslümanların artık aklını başına alması lazım ne istiyolar "hidayetmi siyasetmi ?".

Bu iki kavram bir koltuga sıgmayacak.

Revizyonist ve oportinist egilim taşıyan bir müslüman görüntüsü "hidayet" üzeremidir? .

Küfrün yularını şimdi kendileri çekiyor... 

Belkide çıktıkları bu yoldan pişman olarak öz eleştiri getirecekleri günlerin yakın oldugunu düşünüyorum .


H idayet nedir dostlar ?

Hidayet allahın emirlerini peygamberin sünnetini hiçbir baskı ve tesiraltında olmadan  kendi iradesi ile yaşamanın adıdır.

Biz, "makama talip olmakla hidayete talip olma"nın aynı şeyler olmadıgına inanıyorum. Çünkü  dünya bizim umurumuzda olmamalı.

Tüm insanların ve cinlerin kurtuluşu dünya ve ahiret saadeti peygamber SAV  yolunda  yürümesi ve müslümanların onun davet çalışmasını ögrenip anlaması ve bu yolda çalışması ile mümkün olduğudur.

Yusuf süresi bu vazifeyi apaçık bildirmektedir. "DEKİ habibim işte bu benim yolumdur de insanları ALLAHA davettir basiret ve hikmetle ben ve bana ittiba edenlerin işide budur .de"  demiştir yusuf süresi 108

Önceki ve Sonraki Yazılar