Ordu - Bolaman karayolu kazaları..

Geçen hafta 4 tane Cana mal olan ölümlü kazadaki gibi , neredeyse her gün bu tür acı kaza haberleri görmekten duymaktan ve üzülmekten biktık artık...

BOLAMAN-PERŞEMBE ARASI DUBLE KARAYOLUNDA DAHA KAÇ İNSAN ÖLECEK? 


Kara kış, yine tüm kâbusuyla bastırıyor ve ulaşımın sağlandığı ana yolların buzlanan bazı bölgelerinde bir takım acele ve dikkatsiz sürücüler aşırı sürat vb. nedenlerle ölümlü bir çok kaza yapmalarına neden olmaya devam ediyor 
Bolaman ile Perşembe arasındaki bölünmüş yolda 05 Ocak 2009 tarihinde yazdığımız gibi yine bir çok canı kaybediyoruz ve sonuçta onlarca kaybımızın acısıyla kala kalıyoruz.. 
Bu acı kazalı ölümler kadermiş diye içimize bastırıp, bekliyoruz, yetkililerin harekete geçmesi için daha kaç kış ve ölümlü kazaların olması beklenecek.. 
Ama yetkililer pişkince ve sus pus oturuyor..Bütün kabahat sürücülerin diye, günah çıkarıyorlar…Karayollarından, İl Özel İdare teşkilatından,Belediyelerden,Vilayetten ve Kaymakamlıklardan ne bir önlem,ne bir tepki yok, ölen gencecik insanlar,sönen ocaklar kimsenin umurunda değil,ateş düştüğü yeri yakmakla kalıyor.. 
Yıllardır sabırla beklenen, Bolaman ile Perşembe arasındaki bölünmüş yol vatandaşın ulaşım hizmetine açıldı, ama kışın bu yol tam bir ölüm yolu haline geliyor.. 
Virajları ve engelleri kaldıran bu çağdaş duble yol projesi, dikkatsiz araç sürücülerini son sürat seyretmelerine sebebiyet veriyor.. 
Tamamen, Akçova deresi ile Çalışlar deresi vadisinden geçen bu yol, kışın daha serin ve güneş almadığı için, eski sahil yoluna göre iki üç kat daha fazla kaza yapma riski taşıyor.. 
Bölünmüş yoldaki tüm tünellerin giriş ve çıkışları ile köprü ve viyadüklerin üzerlerinde serin hava sirkülasyonunun çok daha fazla olması yüzünden bu kısımlar sürücüler için birer buzlu ve gizli ölüm tuzağına dönüşüyor.. 
Karayolları teşkilatı, Bolaman ile Perşembe arasındaki bölünmüş yoldaki buzlanmalara karşı, otomatik tuzlama sensoru mu, tankerlerle kar eriten ve -70 dereceye kadar yollardaki buzu önleyici solüsyonlar mı, eski tip kumlama tedbirler mi, alttan ısıtma mı acilen bir şekilde önlem alması gerekiyor. 
Devletin tüm resmi kurumları teknik olarak Bolaman ile Perşembe arasındaki bölünmüş bu oto yolun riskli kesimlerinde daha fazla can ve mal kaybı olmaması için acilen bir takım teknik çareler bulmalıdır. 
Bu oto yolda araç kullanan sürücüler ise, soğuk ve yağışlı havalarda araçlarının altında kar lastiği veya zincir takıp, her çeşit önlemini almalı, canının ve malının değerini bilen sürat yapmamalı, acele etmeden dikkatli seyahat etmelidir. 
Geçen hafta 4 tane Cana mal olan ölümlü kazadaki gibi , neredeyse her gün bu tür acı kaza haberleri görmekten duymaktan ve üzülmekten biktık artık...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar